Tunceli'de PKK'lılar yine karakola saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKlılar yine karakola saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 10:15

Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Hasangazi Karakolu'na dün gece kalabalık bir PKK’lı terörist grubu saldırdı. Karakoldaki askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye giden Kobra tipi helikopterlerin müdahalesiyle teröristler kaçtı.

Haberin Devamı

ÅžEHÄ°TLERÄ° ONBÄ°NLER UÄžURLADI / WEB TV  Â

 

Pülümür’ün Hasangazi Jandarma Karakolu’na dün saat 22.00 sıralarında kalabalık bir terörist gurubu tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Karakolda görevli askerler saldırıya anında karşılık verdi. Çatışmanın haber verilmesi üzerine Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan havalanan süper kobra tipi helikopterler teröristlere bulunduğu alanlara bomba yağdırdı.

 

Hasangazi Jandarma Karakolu’na saldıran teröristlerin, geçen Cuma gecesi 4 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na saldıran grup olduğu değerlendiriliyor.

TUNCELİ’DE EYLEM SON ANDA ÖNLENDİ

Tunceli’de güvenlik güçleri, Hozat İlçesi’nin dağlık kesiminde dün gece saat 02.00 sıralarında kalabalık bir PKK’lı terörist grubun eylem hazırlığı için hareketlendiğini teknik cihazlarla tespit etti. Gece yarısı Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkalın 2 süper kobra tipi helikopter, teröristlerin bulunduğu alanları 1 saat boyunca bombalandı. Bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Sikorsky helikopterlerle Hozat 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan özel eğitimli komandılar indirildi. Komandolar bölgede bir yandan kaçan teröristlerin izlerini sürerken, bir yandan da arama tarama faaliyetinde bulunuyor.

Bu arada bölgede teröristlerin askerlerin geçiş yoluna tuzakladığı 1 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırladığı 2 ayrı el yapımı mayın bulunarak imha edildi.

PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar Tunceli merkez, Nazimiye, Hozat ve ülümür ilçeleri kırsal alanlarında sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!