4 çocuğunu rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

4 çocuğunu rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 09:50

Şanlıurfa'da kuyumculuk yaparken iflas eden 5 çocuk babası 37 yaşındaki Abdurahman I. aralarında 7 aylık kızının da bulunduğu 4 çocuğunu evinin balkonunda rehin alarak elindeki tabancayla çevreye rastgele ateş açtı. Cinnet getiren Abdurahman I.'nın rehin aldığı çocukları, özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonla kurtarıldı.

Haberin Devamı

POLİSİN YAPTIĞI OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR

Kuyumculuk yapan Abdurahman I. sabah saatlerinde eşi 30 yaşındaki Necla ile 9 yaşındaki kızının alışverişe çıkmasının ardından cinnet getirdi. Bir anda çocuklarının şaşkın bakışları arasında eline aldığı tabancasıyla demir korkuluklu balkona çıkan Abdurrahman I. küfrederek sağa sola rastgele ateş etmeye başladı. Çevre sakinleri durumu hemen telefonla polise bildirdi.

İhbarın ardından olay yerine gelen polis, bölgede güvenlik çemberi oluşturarak, Abdurahman I.'yı sakinleştirmek için onunla konuşmayı denedi. Ancak polislerin çağrılarına olumsuz yanıt veren Abdurahman I.  eve kimseyi yaklaştırmadı. Araç ve yaya trafiğine kapatılan caddeye, özel harekat polisleri, zırhlı araçlar, ambulans ve itfaiye ekipleri de çağrıldı.

Haberin Devamı

7 aylık kızı, 9, 8  ve 6 yaşındaki oğullarını rehin alan Abdurahman I.'yı ikna çalışmaları sürerken, olay yerine gelen eşi Necla, kızı ve annesi Saliha, sinir krizi geçirip polislerden biran önce diğer çocuklarının kurtarılmasını istedi. İkna çalışmalarının olumsuz sonuç vermesi ve zaman zaman balkona çıkan Abdurahman I.'nın saldırgan davranışları üzerine polisler, itfaiye aracının yangın merdiveniyle binanın demir parmaklı balkonlu eve girmeye çalıştı. Ancak elinde tabancası bulunan Abdurahman I.  yaklaşmaları durumunda ateş edeceğini söylemesi üzerine polisler bu girişimden vazgeçti.

Son olarak olay yerine çağrılan bir kadın psikolog, Abdurahman I.'yı ikna etmek için bir süre görüştü ama bunda da başarılı olamadı.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI İKNA ETTİ

Olay yerinde zırhlı araç ve panzerlerle güvenlik önlemi alan polis, eli silahlı Abdurahman I.'yı ikna etmek için uzun süre dil döktü. Çocuklarını rehin almasından yaklaşık 2 saat sonra Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or, iflas edip kuyumcu dükkanını kapatttığını, piyasa çok fazla borcu olduğu için 4 çocuğunu rehin aldığını söyleyen Abdurahman I.'yı ikna ederek eylemine son verdirdi. Abdurahman I.'nın ikna edilmesinin ardından eve giren polis, sürekli gözyaşı döken 4 çocuğu dışarı çıkardı. Çocuklarının kurtulduğunu gören anne Necla I.çocuklarına sarılarak onları sakinleştirmeye çalışırken, cinnet getiren Abdurrahman I. da gözaltına alındı. Evden çıkarılırken ağladığı gözlenen Abdurahman I. hazır bekletilen ambulans ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!