Kardeş Çakıcı'ya büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Kardeş Çakıcıya büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 11:46

Bartın İl Jandarma Komutanlığı, yurt dışından ucuz fiyata getirilen jet yakıtına yağ ve katkı maddesi katarak motorine dönüştürüp iç piyasada satan ve elebaşılığını halen cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı’nın kardeşi Gençağa Çakıcı'nın yaptığı öne sürülen çeteyi çökertti.

Haberin Devamı

BASKINDAN FOTOĞRAFLAR

Bartın Limanı’nın bulunduğu Karasu Köyü’nde özel bir şirkete ait (A) sınıfı yakıt antreposuna yurt dışından ucuz fiyattan getirilen jet yakıtının içerisine 3’te 1 oranında yağ ve katkı malzemesi katarak motorine dönüştürülüp iç piyasada satıldığı ihbarı üzerine Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından takip başlatıldı.

Kaçak akaryakıtın Türkiye’nin değişik illerinde satıldığının tespit edilmesi üzerine antrepodan çıkış yapan tankerlerden numune alınarak tahlilleri yapıldı. Tahlil sonuçlarında jet yakıtı olması gereken tankerlerde kamyonlarda kullanılabilecek mazota rastlandı. Bunun üzerine Bartın İl Jandarma Komutanlığı operasyon için düğmeye bastı.

ÇAKICI'NIN KARDEŞİ GÖZALTINDA

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Bartın, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Adana ve Kastamonu’da eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında Alaattin Çakıcı’nın kardeşi Gençağa Çakıcı’nın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında Bartın Gümrük Müdürlüğü’nden iki gümrük görevlisinin de olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

MİNİBÜS DOLUSU DELİL

Elebaşılığını Gençağa Çakıcı’nın yaptığı öne sürülen çetenin elemanları bugün adliyeye sevk edildi. 16 kişi İl Jandarma Komutanlığı’ndan konvoy eşliğinde adliyeye getirildi. Gençağa Çakıcı ve gözaltındakiler, ‘Organize suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, akaryakıt kaçakçılığı ve rüşvet’ suçlarından hakim önüne çıktı. Operasyon kapsamında elde edilen bir minibüs dolusu delil de kolilere konularak adliyeye getirildi. Jandarma delilleri kolilerle adliyenin içine taşıdı.

Çetenin kaçak akaryakıt işini nasıl gerçekleştiği de ilk sorgularında ortaya çıktı. Çete elemanlarının Bartın Limanı açığına demirleyen jet yakıtı yüklü gemiden, küçük boyutta tankların bulunduğu gemilerle jet yakıtını antrepoya taşıdığı, gümrük işlemlerinin yapılarak yakıtın millileştirildiği, daha sonra yakıtın antrepo mühürleri Gümrük Müdürlüğü tarafından açıldıktan sonra katkı maddesi ilave edilerek kara taşıtlarında kullanılabilir yakıt haline getirildiği ortaya çıktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!