Ünlü isimler de 1 Mayıs’ta Taksim’de

Güncelleme Tarihi:

Ünlü isimler de 1 Mayıs’ta Taksim’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 11:05

32 yıl aradan sonra Taksim’de yapılan kutlamalara aralarında Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Halil Engün de bulunduğu sanatçılar ve ünlü isimler de katıldı.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER DE 1 MAYIS KORTEJİNDE / WEB TV

 

ÜNLÜ İSİMLER TAKSİM'DE

 

TARAFTARLARDAN 1 MAYIS'A DESTKEK / WEB TV

 

1 Mayıs kutlamaları için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli Meydanı'ndan Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile konfederasyon yöneticileri ve Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Halil Ergün'ün de aralarında bulunduğu sanatçılar, kortejin başında yer aldı.Sinema sanatçısı Tarık Akan yıllardır süren yasağı DİSK’in kaldırıldığını belirterek, 1 Mayıs’ın bayram havasında kutlanmasını istediğini söyledi.

 

Haberin Devamı

1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e gelen ünlü isimlerin arasına Yönetmen Ezel Akay, Mehmet Ali Alabora, Cem Özer, Çağan Irmak da katıldı...

 

Rahşan Ecevit Taksim Meyda’nında          

 

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, eşi merhum Bülent Ecevit için hazırlanan bir çelenkle Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliğine geldi. Polis kontrol noktasında araçtan inen Rahşan Ecevit, beraberindekilerle birlikte Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliğine girdi.Rahşan Ecevit'in yanında, eşi Bülent Ecevit'in ismi ve fotoğrafının bulunduğu bir çelenk olduğu görüldü. Kutlamalara ilişkin konuşan Ecevit, “Eşim de hayatta olsaydı, o da burada olacaktı. Büyük bir mutluluk içinde birlikte yürüyecektik. Onun ruhunun burada olduğuna inanıyorum” dedi.

 

Türkler: 1 Mayıs yine aynı yerinde kutlanacak

 

 “Aydınlar, emekçiler kol kola” yazılı pankartın arkasında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve bazı  sanatçılarla beraber kortejde yer alan DİSK'in kurucusu merhum Kemal Türkler'in  eşi Sabahat Türkler, “Çok mutluyum. Kemal Türkler'in 1976'da yaptığı 1 Mayıs yine aynı yerinde kutlanacak” dedi.

 

Haberin Devamı

Uras: Bir tabu geride kaldı

 

Öte yandan, Taksim Meydanı'na gelen BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras  da gazetecilere yaptığı açıklamada, işsizliğe, yoksulluğa karşı dünyanın her  yerinde karnaval biçiminde bir dayanışma bulunduğunu, kendilerinin de şimdi o  dayanışmanın bir parçası olduklarını söyledi. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür eden Uras, “Ben de kanun teklifi vermiştim ama bu esas, sade işçilerimizin başarısı. 1 Mayıs'ta bu alanda daha insanca bir yaşamı savunmak için yan yana geleceğiz. Çok önemli bir tabu geride kaldı. Şimdi sıra diğerlerinde” diye konuştu.

 

Pankart açan Çarşı sloganlar atıyor

 

Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için sabah erken saatlerde Şişli Meydanı'nda toplandı. Pankart açıp sloganlar atan yaklaşık 50 kişilik grup, daha sonra Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

 

Haberin Devamı

Fenerbahçeli grup da yürüyüşte

 

Şişhane'de toplanan Fenerbahçeli bir grup da Taksim Meydanı'na yürüdü. "Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı" yazılı pankart açan grup, çeşitli sloganlar attı.

 

Karabükspor da kutlamalarda

 

Taksim Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs kutlamalarına Karabüksporlu futbolcular da katıldı. Dolmabahçe Meydanı'nda oluşturulan korteje katılan Karabüksporlu futbolcular, Taksim Meydanı'na yürüdü Karabükspor, Bank Asya Birinci Lig'de şampiyonluğu iki hafta önceden garantileyerek Süper Lig'e çıkmıştı.

 

 

 




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!