Bakanları olası bir saldırıdan korudular

Güncelleme Tarihi:

Bakanları olası bir saldırıdan korudular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 14:07

Son günlerde sıkça yaşanan yumurtalı protestolar korumaların daha sıkı ve ilginç güvenlik önlemleri almalarına neden oluyor. ODTÜ'de bir toplantıya katılan Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz'ın korumaları da, yumurtalı protesto ihtimaline karşı aldıkları önlemlerle ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Haberin Devamı

YUMURTAYA KARŞI YOĞUN ÖNLEM / FOTO GALERİ

ODTÜ Mikro-Elektro-Mekanik Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında 2,7 milyon avroluk kaynak elde ettiği merkezin altyapısını geliştirmeye yönelik projenin açılış toplantısına Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz ve Mehmet Aydın katıldı. Korumalar, bakanları olası bir yumurtalı saldırıya karşı etten duvar örerek korudu. Bazı korumaların ellerinde şemsiye taşıdığı görüldü.

Törende konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bilim ve  teknolojide ileri ülkelere bilim elçileri göndermeyi planladıklarını bildirdi.

Aydın, ODTÜ Mikro-Elektro-Mekanik Sistemler Araştırma ve Uygulama  Merkezi'nin Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında 2,7 milyon avroluk  kaynak elde ettiği, merkezin altyapısını geliştirmeye yönelik projenin açılış  toplantısına katıldı.

Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilim ve teknolojide  kısa zamanda elde ettiği başarıların “ümit verici” olduğunu dile getirdi.  Hükümetin bu alanda yeni bir proje hazırlığı içinde olduğunu belirten Aydın,  şöyle konuştu:
“Hükümet olarak bilim ve teknolojide ileri ülkelere bilim elçileri  göndermeyi düşünüyoruz. Müstakil bir bilim elçisi değil de elçiliklerimizde bilim  ve teknolojiyle doğrudan ilgilenen mesela Çin'de, Japonya'da, Hindistan'da,  ABD'de, Almanya'daki gibi bilim ve teknolojinin geliştiği ülkelerin bilim  politikalarını yakından takip etmek istiyoruz.”

ABD'nin “bilim elçiliği programının” uzun süre önce başladığına dikkati  çeken Aydın, ABD'nin sadece İslam ülkeleriyle bilim ve teknoloji işlerini takip  etmek için 3 elçi görevlendirdiğini kaydetti. Aydın, ABD'nin iki bilim elçisiyle  tanıştığını da ifade ederek, bu programın “başarılı olma potansiyelinin yüksek  olduğunu” söyledi.

Mehmet Aydın, bilim insanlarının ortak müşterekte daha kolay  buluşabildiğini ve sağlıklı ilişkiler kurduklarını belirterek, bunun ülkelerin  yakınlaşmasında etkili bir unsur olduğunu ifade etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!