Türkiye şampiyonu Ayşenur, öğretmen çocuğu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye şampiyonu Ayşenur, öğretmen çocuğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 13:50

YGS'de İstanbul'dan Günay Yolcu ile birlikte Türkiye birinciliğini paylaşan Konya Meram Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Şam, “Doktor olmak istiyorum. İstanbul'daki bir üniversitenin tıp fakültesini tercih etmeyi düşünüyorum” dedi. Anne- babası öğretmen olan Ayşenur, “Birinci olacağımı düşünmemiştim. Gururluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Meram Fen Lisesi'nde yatılı okuyan Ayşenur Şam, YGS'de Türkiye birincisi olduğunu sabah televizyonda haberlerden öğrendiniğini, mutluluğunu da öğretmen annesi Gülay Şam'a sarılarak paylaştığını söyledi. Ayşenur Şam, günde ortalama 6 saat ders çalıştığını ve geçen yazdan itibaren çok programlı bir şekilde ders çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.

Ayşenur Şam, “Şu an çok mutluyum. Gururluyum. Birinci olacağımı düşünmemiştim. Düzenli çalıştım, okul ve dershanedeki derslerimi iyi takip ettim. Haziran ayında yapılacak LYS'ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) kadar da çalışmalarım devam edecek. LYS'den de iyi bir sonuç çıkartmayı düşüyorum” dedi.

Konya'da yatılı okuduğu için Beyşehir İlçesi'nde öğretmen olan anne ve babasıyla haftasonları görüşebildiği söyleyen Ayşenur Şam, “Doktor olmak istiyorum. İstanbul'daki bir üniversitenin tıp fakültesini tercih etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şampiyon öğrenci Ayşenur'un babası Ahmet Şam, Beyşehir Lisesi'nde biyoloji öğretmeni olarak görev yapıyor. Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen Ahmet Şam, “Eşim Gülay Şam da Beyşehir Kız Meslek Lisesi’nde giyim bölümü öğretmeni. 3 çocuğumuz var. Büyük kızım Merve, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi. Oğlum Seyit Burak da Alanya Özel Ufuk Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi. Kızım Ayşenur, düzenli bir çalışma sergiledi. Doktor olmak istediği için de İstanbul'da bir üniversitede öğrenim görmek istiyor” dedi.

Öte yandan YGS'de Türkiye 6'ncısı olan Mehmet Nuri Akıncı ile 7'nci Bekir Tok da Ayşenur Şam gibi Meram Fen Lisesi'nda eğitim görüyor. YGS'de Türkiye 9'uncusu olan Ceren Uluer ise yine Konya'daki Özel Diltaş Anadolu Lisesi'nde eğitim görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!