Sınava birincilik için girdi, kazandı

Güncelleme Tarihi:

Sınava birincilik için girdi, kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 12:52

YGS sonuçları açıklandı. Sınavda iki birinci var... Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu birinciliği paylaştı. Günay Yolcu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü'nde okuyor... Bu yıl birinci olmak için sınava girdi ve isteğini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

 

"SINAVA EĞLENCE AMAÇLI GİRDİM" / WEB TV

İŞTE YGS'DE DERECEYE GİRENLER           

Geçen yıl girdiği üniversite sınavında Türkiye 16’ncısı olan ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü'nde okuyan Günay Yolcu, bu yılki YGS’de 3-4 ve 5. bölümlerde Türkiye birincisi oldu.

Okulunu değiştirmeyi düşünmediğini, birincilik kazanmak için sınava girdiğini belirten 18 yaşındaki Günay Yolcu, “Kendime verdiğim sözdü birincilik. Hayal ettiğim okulda okuyorum. Bu seneki sınava özel olarak hazırlanmadım. Yalnız sınava girecek öğrencilere ders çalıştırarak bilgilerimi tazeledim” dedi.

Başarısını sınav stresi yaşamamaya bağlayan Yolcu, “Okuduğum bölüm, hayallerimin bölümü. Onu değiştirmeyeceğim. Geçen sene Türkiye 16'ncısı oldum. Beni en çok zorlayan Coğrafya oldu. 3 yanlışım vardı. İkisi coğrafya, diğeri de fen bilimleri idi. Sınav bitiminde derece yapacağımı düşünmemiştim. Ancak soruları gözden geçirdiğimde, derece yakalayacağımı anladım” dedi.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI İSİMLER

Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu 498.761 puanla birinciliği paylaştı.

Sınavda İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Furkan Çağrı Top üçüncü, Adana Fen Lisesi'nden Kemal Sarı dördüncü, İzmir Fen Lisesi'nden Arman Özdemir beşinci, Konya Meram Fen Lisesi'nden Mehmet Nuri Akıncı altıncı, Konya Meram Fen Lisesi'nden Bekir Tok yedinci, Ankara Fen Lisesi'nden Kamil Çalışkan sekizinci, Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesi'nden Ceren Uluer dokuzuncu, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi'nden Mücahit Yıldız onuncu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!