Tarihi Kleopatra Hamamı yeniden açılacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kleopatra Hamamı yeniden açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 12:31

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde bulunan tarihi Kleopatra Hamamı'nın gün yüzüne çıkarılarak, yeniden kullanıma açılması için çalışmalar başladı.

Helenistik döneme ait hamamın üzerine 1970 yılında yapılan ve 1988'e kadar açık kalan otel binasının, Bergama Belediyesi tarafından müze denetiminde yıkımına başlandı. Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, tarihi ve kültürel nitelikteki hamamın restore edilerek açılacağını, bu çerçevede günübirlik termal banyoların ve çevre düzenlemesinin yapılacağını söyledi. Kleopatra Hamamı'nın termal suyun suyun kullanıldığı bir güzellik ılıcası olduğunu belirten Gönenç, Bergama'da milattan önce 400 yıllarında kaplıca tedavisi yapıldığının belgelendiğini hatırlattı.

Gönenç, uygulama projesinin Koruma Kurulu'ndan alınacak onayın ardından, İzmir Kalkınma Ajansı'nın vereceği destek ile 18 ayda tamamlanacağını kaydetti. Gönenç, “Öngördüğümüz projede, tarihi Kleopatra hamamının restorasyonu, açık termal havuzlar, hidroterapi, buhar, masaj, jimnastik ve idari odaları olan, ayrıca günübirlik ılıca banyo odalarından oluşan büyük bir tesis yapmayı planlıyoruz” dedi.
Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın bu hamamda yıkanarak güzelliğine kavuştuğunun rivayet edildiğini ifade eden Gönenç, “Kaplıca suyunun, cilt-deri hastalıkları, böbrek ve idrar yolu hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kas ağrıları, kireçlenme ve romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!