3. karar: Yakalayın

Güncelleme Tarihi:

3. karar: Yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 00:00

Islak imza iddianamesini kabul eden 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi oyçokluğu ile Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama kararı çıkardı.

Dursun Çiçek aynı soruşturma kapsamında iki kez tutuklanmasına karşın tahliye olmuştu. Dalan’ın da yargılanacağı Mahkeme’nin Başkanı Köksal Şengün, bu karara karşı oy kullandı.

İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası bulunduğu ileri sürülen ve kriminal raporların da bu yönde görüş bildirdiği Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında bu kez yakalama kararı çıktı. Islak imza iddianamesini kabul eden 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğu ile Dursun Çiçek hakkında yakalama emri verdi. Dursun Çiçek aynı soruşturma kapsamında iki kez tutuklamasına karşın tahliye olmuştu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bu karara karşı oy kullandı. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi dün ıslak imza iddianamesini oybirliğiyle kabul etti. Davanın ilk duruşması ise 28 Haziran’da. İddianamede, 3’ü tutuklu 7 sanık bulunuyor. Dursun Çiçek için ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Erdoğan mağdur

Kamuoyunda “AKP ve Fethullah Gülen’i bitirme planı” olarak da bilinen belge için AK Parti müşteki ve Başbakan Tayyip Erdoğan mağdur olarak yer alırken, Fethullah Gülen davada şikayetçi olmadı. Davanın diğer şikâyetçileri ise eski DTP Milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP milletvekili Hasip Kaplan. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Zekeriya Öz’ün hazırladığı 184 sayfalık iddianamede sanıklar ve istenen cezalar şöyle: Bedrettin Dalan (İşadamı - 22,5 yıl-ömür boyu), Dursun Çiçek (Albay - 15 yıl-ömür boyu), Serdar Öztürk (Avukat - 27-54 yıl), Ufuk Akkaya (Gazeteci - 22,5-55,5 yıl), Mehmet Deniz Yıldırım (Gazeteci - 27-57 yıl), İlhami Ümit Handan (7,5-15 yıl), Özel Yılmaz (MİT İzmir Bölge Başkanı - 7,5-15 yıl)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!