Topbaş: "Muhalefet bunları anlayamaz"

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Muhalefet bunları anlayamaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 16:31

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 3. köprünün koordinatlarını çok teknik ve noktasal olarak açıkladığını belirterek, “Birilerinin, özellikle ana muhalefetin bunları anlaması mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

“3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi” ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Topbaş, proje çalışmalarında 2005 yılından beri yer aldıklarını söyledi.

Topbaş, daha önce ilan edilen altı güzergahtan birinin tercih edildiğini ve bunun nedenlerinin de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklandığını belirtti.
İstanbul'un 1/100000 ölçekli çevre düzeni planlarını bitirdiklerini anlatan Topbaş, “Bu ne demektir? Arazi kullanım kararları verilmiş bir şehirde köprü yaparken yeni güzergahlarda yeni değişikliklerin olması anlamına gelmiyor. Artık planlanmış bir şehirden geçiyor bu. Orman alanlarını tahrip etmemesi, viyadükler ve tünel geçişleri özellikle dikkate alındığından, su havzalarına dikkat edildiğinden Sayın Bakan bahsetti” diye konuştu.

Kadir Topbaş, plan yapma yetkileri olmasına rağmen, üzerinde tartışmak ve görüş almak üzere planı, belediye meclislerine göndermesi nedeniyle Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Kadir Topbaş, “Sayın Bakan açıklama yaparken çok teknik ve noktasal koordinatlar verdi. Birilerinin, özellikle ana muhalefetin bunları anlaması mümkün değil. O koordinatlar nedir? Coğrafya bilgisini yeniden edinmeleri gerekir veya bilenlere soracaklar ki net güzergahı görsünler” dedi.

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJE BİLGİLERİ

Kınalı-Akyazı arasında 260 kilometre ana yol ve bağlantı yollarından meydana gelen projenin, Odayeri-Paşaköy çevreyolu bölümü ile Poyraz-Garipçe arasındaki köprü bölümünün ana yol uzunluğu 90 kilometreden oluşuyor. Bu bölümde, 69 kilometre uzunluğunda 10 adet bağlantı yolu, 22 kavşak, 4 gişe istasyonu, toplam 20 kilometre uzunluğunda 61 viyadük ve 5,3 kilometre uzunluğunda 14 tünel yer alacak.

Avrupa yakasında Kınalı-Odayeri bölümünde ise ana yol uzunluğu 30 kilometre, 2 adet bağlantı yolunun toplam uzunluğu 15 kilometre, 3 adet viyadüğün uzunluğu bir kilometre ve tünelin uzunluğu 800 metre olacak.

Anadolu yakasında Paşaköy-Akyazı bölümünde de ana yol uzunluğu 136 kilometre, 7 adet bağlantı yolunun uzunluğu 56 kilometre, 16 viyadüğün uzunluğun 8,25 kilometre ve 17 tünelin uzunluğu 12 kilometre olarak hesaplandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!