Meclis'te 'dönek' gerginliÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Mecliste dönek gerginliği
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 11:02

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Anayasa değişikliği görüşmelerinde bu kez de ‘dönek’ tartışması yaşandı. Bazı CHP’liler ‘dönek deyince ne anlıyorsunuz’ sorusunu yönelttikleri Bakan Ertuğrul Günay konuşurken sırtlarını döndü.

Günay ise CHP’lilere ‘Ben sosyal demokrasi sosyal adalet milli irade gibi kavramları kullanıp da sonra milli iradenin seçtikleriyle baş edemeyeceklerini gördükleri zaman postal sesinden umut bekleyen demokrasi düşmanlarını anlıyorum’ dedi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE TBMM'DEN Ä°LGÄ°NÇ KARELER Â

Anayasa oylamalarının en renkli anları dün sabah 03.00'te, 12 Eylül darbesini yapanlara yargı yolunu açan madde görüşülürken yaşandı. AK Partili Ertuğrul Günay ve Ayşenur Bahçekapılı duygu yüklü konuşmalar yaptı. O dönem hapis yatan MHP'li Kaya "Biz 12 Eylül'ün astıklarıyız, siz beslediklerisiniz" diye bağırdı ve iktidara yüklendi.

Öte yandan gece gündüz mecliste olan Başbakan Erdoğan ve milletvekilleri zaman zaman ilginç görüntüler oluşturdu. Erdoğan evraklarını adeta Başbakanlık makamına dönüşen Meclis'te imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gelerek evrak imzalatması diğer vekillerin meraklanmasına ve şaşırmasına neden oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!