Son gün resmen ava çıkmış

Güncelleme Tarihi:

Son gün resmen ava çıkmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 10:06

İzmir'deki seri cinayetlerin katil zanlısı Hamdi Ayri'nin yakalanmasında ‘Polen’ takma adını kullanan travesti Kazım Toker'in dikkatinin ve polise verdiği önemli bilgilerin de yardımcı olduğu ortaya çıktı. Hamdi Ayri ile Bodrum'a gitmeden önceki son gece İzmir'de bir süre sohbet ettiğini söyleyen Toker, ''Şüpheli hareketleri vardı, ayrıldım. Bir saat sonra da arkadaşım Mustafa Has'ın öldürüldüğünü duydum. Polise gittim, katil olabileceği düşüncesiyle eşkalini verdim'' dedi.

Haberin Devamı

İŞTE KATİLİN İLK GÖRÜNTÜLERİ  - WEB TV

POLİS OTOSUNA BİNERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - FOTO GALERİ

İŞTE DÜNYANIN EN ÜNLÜ SERİ KATİLLERİ-FOTO ANALİZ

Hamdi Ayri'nin sorgulandığı Bozyaka'daki Cinayet Büro Amirliği'ne teşhis için gelen Kazım Toker'in verdiği önemli bilgilerin, cinayetlerin aydınlatılmasında önemli rol oynadığı belirlendi. Hamdi Ayri'yi teşhis eden Toker'in, arkadaşı Mustafa Has'tan önce ölümden döndüğü anlaşıldı. Toker, şunları anlattı:
“O gece Alsancak'ta yanıma geldi. Restoran sahibi olduğunu ve Bodrum'da yeni yer açacağını söylüyordu. Yarım saat kadar yürüdük. ‘Arabam var sessiz bir yere gidelim’ dedi. Markasını sordum. ‘Ne olmasını isterdin’ dedi. Çok rahat tavrı vardı. Polislerden korktuğunu söylemesi ve arabasının arka sokakta olduğunu söyleyerek, beni ıssız yere götürmek istemesinden şüphelendim. Daha sonra yanından ayrılarak taksiye bindim. Bunun ardından yaklaşık 1 saat sonra arkadaşımızın öldürüldüğünü öğrendim. Polisi arayarak yaşadığım olayı anlattım ve katilin bu kişi olabileceğini söyledim. Polislerle buluştuk. Mobese olmadığından gezdiğimiz yerlerde güvenlik kamerası görüntüsü aradık. Sağlıklı bir görüntü bulunamayınca eşkalini çizdirdim. Yakalanmasına ben aracı oldum. İzmir halkı rahat uyusun.”

Haberin Devamı

“POLİS BİZİ UYARMIŞTI”
Seri cinayetlerle ilgili yakalanan Hamdi Ayri'yi teşhis ederken kanının donduğunu dile getiren Toker, “Dün eve gittiğimde hiç uyumadım. 6 kişi arasında onu teşhis ederken de çok korktum. Onu tanıdım. Bu kişi benim katilim olacaktı. Ama polislerin o gece bizi ‘Seri katil var, dikkatli olun' diye uyarması tedbirli olmamızı sağladı. Beni ölümden kurtardı. Bugün yaşıyorsam polisin sayesinde. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!