Öldürdüğü Esra'nın babasıyla berberde karşılaştı

Güncelleme Tarihi:

Öldürdüğü Esranın babasıyla berberde karşılaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 11:07

Bodrum’da yakalanan katil zanlısı H.A.’nın pazar günü bankacı Esra’yı öldürdükten sonra berbere gidip traş olduğu belirlendi. Gazetecilere açıklama yapan kuaför dükkanının sahibi Abdurrahman Kuktay, 'Esra'nın acılı babası cenazeyi almak için İzmir’e gelmiş, perişan halde görünmemek için dükkanımda sakal traşı oldu' dedi. Kuktay, katilin de aynı gün traş olduğunu hatta acılı baba ile berberde karşılaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE KATİLİN İLK GÖRÜNTÜLERİ  - WEB TV

POLİS OTOSUNA BİNERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - FOTO GALERİ

İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz seri katil operasyonunun ayrıntılarını anlattı.

Vali Kıraç, zanlının son cinayetinin ardından çaldığı cep telefonunu satmasıyla eşkalini tespit ettiklerini belirtti.

Emniyet Müdürü Yılmaz ise basına dağıtılan robot resimin, yakalanan zanlıya benzemediğini, bunu bilinçli yaparak zanlının hata yapmasını sağladıklarını ifade etti.

POLİS TAKTİĞİ ZANLIYI YAKALATTI

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz seri katilin yakalanmasıyla ilginç bir ayrıntıyı açıkladı.

Basına dağıtılan robot resmin yakalanan zanlıya benzemediğini söyleyen Yılmaz, yapılan bu taktikle zanlının rahat dolaşmasını sağlayarak hata yapmasını sağladıklarını ifade etti. 

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 350 polisin bu soruşturma için görevlendirildiğini ve geniş kapsamlı çalışma gruplarının oluşturulduğunu söyledi. Bu ekiplerin, delil toplama, delil değerlendirme görevlerinin yanı sıra kapı kapı dolaşıp kameraları topladığını belirtti.
 
ÇALDIĞI CEP TELEFONUNU SATTI, EŞKALİ BELİRLENDİ

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise zanlının eşkalinin son cinayetin ardından belirlendiğini söyledi. Zanlının yakalanmasındaki büyük payın, çaldığı cep telefonunu bir bayiye satmasının neden olduğunu söyleyen Kıraç cinayetlerin ardından kendisinin de gece sokakta dolaştığını söyledi. İşte Vali Kıraç'ın açıklamaları:


İzmir Valisi Cahit Kıraç İzmir'deki ‘seri katil’ olduğu belirtilen şüpheli H.A.'nın, son kurban Mustafa Has'a ait telefonu bir bayiye satması ve 40'a yakın güvenlik kamerası görüntüsüyle tespit edildiğini açıkladı. Vali Kıraç akşam saat 23.00'de İzmir'den ayrılan zanlının 05.45'de operasyonla Bodrum'da gözaltına alındığını bildirdi.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da izinleri kaldırıp 350 polis görevlendirdiklerini, ortada hiç bir görgü tanığının bulunmadığı için değişik bir taktik uyguladıklarını söyledi. Şüphelinin kendisini rahat hissedip hata yapmasını sağlamak için hayali bir robot resmi çizip dağıttıklarını söyleyen Yılmaz, ele geçirilen ipucundan bir otobüs firmasıyla Bodrum'a gittiğini belirlediklerini ve bir şube müdürü başta olmak üzere oluşturdukları özel ekibi hemen Bodrum'a gönderdiklerini anlattı.

Şüpheli H.A.'nın bulunduğu yer saptanınca operasyonun yapıldığını kaydeden Emniyet Müdürü Yılmaz, cinayetlerde kullandığı tabanca, 13 mermi ve kurbanlardan aldığı cep telefonu ve ziynet eşyasının ele geçirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

ÖLDÜRDÜĞÜ ESRA'NIN BABASI İLE BERBERDE KARŞILAŞTI

Haberin Devamı

Mahallede berberlik yapan Abdurrahman Kuktay, katil zanlısının ilk cinayetin ardından pazar günü dükkana gelip saçlarını kestirdiğini kaydetti. Çok konuşmadıklarını belirten Kuktay, “Cinayetlere çok üzüldük. İlk cinayette ölen banka çalışanı Esra Yaşar'ın babası, cenaze için geldiği İzmir'de dükkanda tıraş olmuştu. Hemen ardından katil zanlısı geldi. Peş peşe tıraş oldular, hatta karşılaştılar” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!