İşte seri katil

Güncelleme Tarihi:

İşte seri katil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 07:21

İzmir'de 3 kişiyi öldüren seri katil Bodrum'da bu sabah saatlerinde yakalandı. Bodrum´da yakalanan İzmir´deki üç cinayetin zanlısı H.A. Bodrum Emniyet Müdürlüğü´nden İzmir'e götürüldü. Katil zanlısı H.A ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek “Paraya ihtiyacım vardı, onun için yaptım. Yakalanmasaydım eski sevgilimi de öldürecektim" dediği öğrenildi.Bu arada Bodrum'dan İzmir'e getirilen H.A.'ya adliyeye getirildiği sırada çelik yelek giydirildi.

Haberin Devamı

İŞTE KATİLİN İLK GÖRÜNTÜLERİ  - WEB TV

 

ADLİYEYE ÇELİK YELEKLE GETİRİLDİ / WEB TV

POLİS OTOSUNA BİNERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - FOTO GALERİ  

 

İŞTE DÜNYANIN EN ÜNLÜ SERİ KATİLLERİ-FOTO ANALİZ

 

İzmir'in Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla ile Konak'da aynı yöntemle 'Azra' takma adlı transseksüel 30 yaşındaki Mustafa Has'ı başından vurarak öldüren seri katil İzmir'den giden özel bir ekip tarafından Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yakalandı.     

Sabahın erken saatlerinde operasyon için düğmeye basan özel ekip zanlı H.A'nın (27) Bodrum'da bir pansiyonda kaldığını belirledi. Ekipler, mahkeme kararını beklerken zanlının kaçmaması için pansiyonun etrafını sardı. Mahkeme kararının ardından güvenlik güçler zanlıyı uyurken yakaladı.

Yapılan üst aramasında üzerinde para ve pasaport bulunan zanlının Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası üzerinden yurtdışına kaçmayı planladığı ortaya çıktı.

GARSON VE BEKAR

İzmir'de bir restoranda garsonluk yaptığı belirlenen H.A.'nın Mardin nüfusuna kayıtlı ve bekar olduğu, ayrıca sabıkasının da bulunmadığı ortaya çıktı.
Şüphelinin yanında pasaport, paranın yanında 3 cep telefonu ve gerçekleştirdiği cinayetlerin haberleriyle ilgili gazete kupürleri de bulundu.

 

Haberin Devamı

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

 

Katil zanlısı H.A'nın  ilk ifadesinde, suçunu itiraf ettiği, öldürdüğü kişileri tanımadığı ve para için  cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi.


Zanlının, öldürdüğü kişilerden aldığı cep telefonlarını sattığı yerlerde araştırma yapıldığı, ancak zanlının sattığını söylediği fiyat ile alıcıların söyledikleri fiyat arasında tutarsızlık bulunduğu için polis yetkililerinin gün içinde kıymet tespiti yapacakları bildirildi.

SİLAHI ÇALMIŞ

 

Haberin Devamı

Zanlının cinayet işlerken kullandığı silahını Bodrum'da bir restorandan çaldığı, yaşadığı Bodrum'dan bir hafta önce İzmir'e geldiği ve cinayetleri işlediği öğrenildi. Silahın Bodrum'da bir işadamına ait olduğu anlaşıldı.

Balçova'da cinayetlerin işlendiği sokaklara yaklaşık 300 metre uzakta ailesi yaşayan zanlının cinayetleri işledikten sonra yaya olarak evine gittiği ve gasbettiği çantaları saklamak üzere yanında poşet bulunduğu öne sürüldü.

"ESKİ SEVGİLİMİ DE ÖLDÜRECEKTİM"

H.A.'nın İzmir'de iki kadın bir travestiyi öldürdükten sonra Bodrum'a eski sevgilisini de öldürmek için gittiği ortaya çıktı.
İfadesinde, 3 yıl önce Bodrum'da bir restoranda garsonluk yapanken bir kadınla tanıştığını belirten H.A.,kendisine kötülük yaptığını ileri sürdüğü bu kadını öldürmek için İzmir'deki cinayetlerinin ardından Bodrum'a gittiğini söyledi. Yakalandıktan hemen sonra götürüldüğü Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nde tutarsız davranışlarıyla polisleri şaşkına çeviren H.A., buradaki ilk ifadesinde şunları söyledi:
“Öldürdüğüm üç kadını da tanımıyorum. Parasız kalmıştım, üzerlerinde ne varsa aldım. Bir kez bu işe başlamıştım, ya yakalanacaktım, ya da vurmaya devam edecektim. Bodrum’da 3 yıl önce tanıştığım kadın bana çok kötülükler yaptı, bunu şimdi anlatamam. O yüzden kadınlara olan güvenim kalmadı. Bodrum'a onu bulmaya geldim. Bulsaydım ona da sıkacaktım. Daha sonra burada iş bulup çalışmak istiyordum. Ama yakalanmam iyi oldu.”

H.A., polislerin verdiği çay ve sigarayı içerken, Bodrum'daki sevgilisinin kendisini uyuşturucuya alıştırdığını, parasını yediğini ve sonra da kapı önüne koyduğunu söylediği belirtildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada H.A.'nın pansiyondaki odasında yapılan aramada cinayetlerde kullandığı suç aleti 7.65 milimetre çapında tabanca, 20 mermi, 1 göz yaşartıcı biber gazı, 1 sahte ehliyet, 1 sahte kimlik ele geçirildiği belirtildi. Bu arada sabah ilk yapılan açıklamada H.A.'nın üzerinde pasaport ve 4 bin euro ele geçirildiği bilgisi doğrulanmazken, sadece 600 lira ve 200 dolar bulunduğu kaydedildi.

BERBERDEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Bu arada H.A.'nın bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla'yı öldürdüğü Balçova'daki mahallede berberlik yapan Abdurrahman Kuktay değişik açıklamalar yaptı.

Kuktay, şüphelinin yakalanmasının ardından kendisini bulup konuşan DHA muhabirlerine H.A.'nın ilk cinayeti işledikten sonra pazar günü saat 19.00 sıralarında gelip saçlarını kestirdiğini söyledi. Öğleden sonra ise Abdurrahman Kuktay, seri cinayet şüphelisi H.A. ile öldürdüğü bankacı Esra Yaşar'ın babasının dükkanında karşılaştıklarını ileri sürdü. Kuktay, “Öldürülen bankacı Esra Yaşar’ın babası, cenaze için geldiği İzmir’de dükkanda tıraş olmuştu. Hemen ardından cinayet şüphelisi H.A. da tıraşa geldi. Peşpeşe tıraş oldular, hatta karşılaştılar” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!