Hasta Ermeni gencin annesinden dostluk mesajı

Güncelleme Tarihi:

Hasta Ermeni gencin annesinden dostluk mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 15:20

CHP Milletvekili Canan Artıman'ın talebi, başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere medyanın yoğun çabası sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oturma izni verilen, moya moya hastası Ermenistan vatandaşı Arthur Manukyan'ın annesi Hasmik Manukyan, “Bir tarafta burada Sayın Başbakanımız bize, hasta bir çocuğa yardım ediyor, öbür tarafta bayrak yakmayı yakıştıramıyorum” dedi.

Haberin Devamı

   

MOYA MOYA HASTASI ARTHUR'A OTURMA İZNİ

Hasmik Manukyan, 22 yaşındaki oğlunun tedavisine Türkiye'de devam edebilmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, oğlu Arthur'la birlikte, Kurtuluş'ta yaşadıkları evin bahçesinde, sorularını yanıtladı.

Manukyan, 2005 yılında Türkiye'ye geldiklerini, Arthur'un Kapalıçarşı'da bir kuyumcuda çalıştığını, kendisinin de bebek bakıcılığı yaptığını anlattı.
Sık sık tekrarlayan baş ağrıları nedeniyle gittikleri Sırp Pırgiç Hastanesi'nde Arthur'a beyin damar tıkanıklığına yol açan “moya moya” hastalığı teşhisi konulduğunu söyleyen Hasmik Manukyan, önce bu duruma inanamadığını, daha sonra yaptığı araştırmada bu hastalığın tedavisinin olmadığını öğrendiğini dile getirdi.

Teşhisin ardından Arthur'un tedavisini yapmak üzere Ermenistan'a döndüklerini kaydeden Hasmik Manukyan, “Orada her yere başvurdum. Hatta Arthur, Almanya ile internetten iletişime girdi. Orada 15 bin avro gibi çok yüksek bir ücret istediler. Ona gücümüz yetmedi. Bunun üzere tekrar Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Burada tanıdıklarımız çok diye düşündük” şeklinde konuştu.

Arthur için gereken ameliyatların her birinin 25-30 bin TL olduğunu ifade eden Manukyan, Ermeni Ortodoks Ruhani Meclis Başkanı ve Başpiskopos Aram Ateşyan ve Patrikhanenin kendilerine yardım ettiğini söyledi.

Beyin anjiyo ve ameliyatlarının Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yapıldığını anlatan Manukyan, “Allah razı olsun doktorlarımızından, Halil Ak hocamdan. Arthur'u da çok seviyor” dedi.

Şimdiye kadar oturma izinleri olmadığı için tedirgin yaşadıklarını, ancak oturma izninin dün çıkmasının ardından, artık rahat rahat evden çıkıp gezebileceklerini söyleyen Manukyan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendim için değil, oğlum için korkuyordum. Vize yok ya. Arthur da burada tedavi görüyordu. Bir çevirme olur yolda, tedavisi yarım kalır. Ben orada yapayalnız ne yapacaktım? Kaçak gibi tedirgin yaşıyorduk. Bizim cemaat, Sayın Başbakanımıza uzun süre ikamet almak için başvurdu. Ama biz dün Sayın Hüseyin Çapkın'la konuştuk. Gerekiyorsa biz vatandaş olmak istiyoruz. O işlemlere de dün başladılar. Bilmiyorum ne zaman verecekler, ama işlemlere başladılar. İki saat sonra telefon geldi Emniyet Müdürlüğünden bir numara verdiler, o numaradan takip edeceğiz.”

BAŞBAKAN DA BİR BABA

Hasmik Manukyan, “Sayın Başbakanımızın bu tavrı insanlık. İlk önce insanlık, çünkü kendisi de bir baba. Çoluk çocukları var. O da bir insan neticede. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum, kimin imzası varsa. Sayın Canan Arıtman'ın.. Allah razı olsun onlardan. Bu iyilik benim için büyük bir sevinç. Yıllarca beklenen bir sevinç. Hiçbir zaman unutmayacağız. Çok sevindik ben de Arthur da” diye konuştu.

Annesinin Kars, babasının ise Beyrutlu olduğunu söyleyen Hasmik Manukyan, daha önce de ticaret amacıyla Türkiye'ye gelip gittiğini belirterek “Burada hiçbir zaman hiçbir kötülük görmedim. Çok ülkeler gezdim, Vietnam, Hindistan, Polonya... Ama en çok burada kalmayı tercih ettim. Buradaki sıcaklıktan, insanlıktan dolayı burayı tercih ettim” dedi.

“İSTERİM Kİ KARDEŞ GİBİ YAŞAYALIM”

Manukyan, “Biz bir örnek olalım. Ben ve oğlum. Kardeş gibi yaşayalım. Ermeni, Türk ayrım yapmayalım. Tamam bir şey oldu da... Olmaması daha iyiydi, ama olmuş artık önümüze bakalım. İsterim ki kardeş gibi yaşayalım. İsterim ki sınırları açsınlar. Ermeni halkı da buraya gelsin. Biz de oraya gidelim. Görsünler, birbirini tanısınlar. Burada çok insanlık gördüm. 10 senedir hemen hemen buradayım, hiç kimseden kötülük görmedim” diye konuştu.

Ermenistan'da Türk bayraklarının yakılmasına da çok üzüldüğünü ifade eden Manukyan “Üzülüyorum, üzülmez miyim. Kardeş gibi yaşayalım isterim. Bir tarafta burada Sayın Başbakanımız yardım ediyor bize, hasta bir çocuğa, öbür tarafta bayrak yakmayı yakıştıramıyorum” ifadesini kullandı.

“BEŞİKTAŞ MAÇINA GİDEYİM”

Arthur Manukyan da 5 sene önce geldiğinde işe başladığı Kapalıçarşı'da hem Ermeni hem Türk arkadaşlarının olduğunu belirterek, “Ben size alıştım artık. Burayı seviyorum. Ermenistan'a da gitmek istiyorum tabii. Hem oraya, hem buraya. Türkiye'de benim bir şikayetim yok. Sadece burada kalmak istiyorum” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evlerine gelmesini isteyen Arthur, “Sayın Başbakanım bize bir kahve içmeye bekliyoruz. Başbakan'a yaptıkları için minnettarım” şeklinde konuştu.

Arthur, ameliyatla durumu iyiye giderse işe dönmeyi istediğini belirtti.
Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Arthur, “Beşiktaşlı futbolcuları evlerinde görmek isteyip istemediğine” ilişkin bir soruya karşılık, “Ben maça gitmek istiyorum. Çok şükür elim ayağım yerinde. Onun için ben gideyim” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!