Katsayılar 0.12 ve 0.15’te sabitlendi

Güncelleme Tarihi:

Katsayılar 0.12 ve 0.15’te sabitlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 00:00

Danıştay, YÖK’ün (Yükseköğretim Kurulu) meslek ve genel liseler arasındaki eşit ve makası daraltan katsayı formülünü iki kez iptal ettikten sonra bu kez farklı bir karara vardı.

Haberin Devamı

Danıştay, YÖK’ün 17 Mart tarihli kararla getirdiği genel ve meslek lise mezunları için alan içi tercihlerde 0.15, alan dışı tercihlerde 0.12 katsayı oranlarına ilk vizeyi verdi. Danıştay, yeni katsayı kararının yürütmesinin durdurulması istemini oybirliği ile reddetti. Bu yıl ilk kez iki aşamalı yapılacak üniversiteye giriş sınavının Haziran’da yapılacak ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavıları’nda (LYS) 0.12 ve 0.15 katsayı oranları geçerli olacak. Meslek lisesi mezunları kendi alanlarında tercih yaptıklarında 0.6 ek katsayı uygulaması da devam edecek. Bir öğrencinin YÖK’ün katsayı kararının iptali için açtığı dava talebini Danıştay 8’inci Dairesi reddetti.
‘Sevinçle karşıladım’
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’ın, YÖK’ün yeni katsayı kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu reddetmesini sevinçle karşıladığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!