Cem Uzan'a 23 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Cem Uzana 23 yıl hapis
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 15:03

Cem Uzan 7. Ağır Ceza Mahkemesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "sahte resmi belge düzenlemek" "kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak" suçlarından toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Tutuksuz 7 sanık, "çete üyesi olmak","resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluÅŸlarına karşı dolandırıcılık" suçlarından toplam 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 25 sanık ise beraat etti.Â

Davanın diğer şüphelileri Kemal Uzan, Murat Hakan Uzan, Yavuz Uzan, Hüseyin Engin Saydam, Mustafa Düzgünce ve Ali Cenk Türkkan'ın tüm aramalara rağmen yakalanamaması nedeniyle haklarındaki dava dosyası ayrıldı.

Kendilerini yasal sorumluluktan kurtarmak ve mal varlıklarını kaçırmak için İmar Bankası ve buna bağlı şirketlerindeki hisselerini üçüncü kişilere eski tarih ve sahte yönetim kurulu kararlarıyla devretmekle suçlanan Kemal, Cem, Hakan ve Yavuz Uzan'ın aralarında bulunduğu 39 sanıklı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "sahte resmi belge düzenlemek ", "kamu kurum ve kuruşlarını dolandırmak" suçlarından toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Uzan ayrıca 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptırıldı. Cem Uzan'ın, "rüşvet vermek" suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delilin elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

TUTUKSUZ 12 SANIK HAZIR BULUNDU

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 12 tutuksuz sanık katıldı. Hakim, bir önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı Melih Şentürk, yazılı olarak hazırladığı 4 sayfalık esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sunduğunu hatırlattı. Söz alan bazı sanık avukatları mütalaaya karşı yazılı savunma hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti bazı sanık avukatlarının süre talebini reddeti.

"MÜVEKKİLİM SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMUŞ DEĞİLDİR"

Cem Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek," Cem Uzan 1990 yılında televizyon kurdu. Cem Uzan, Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. Müvekkilim suç işlemek amacıyla örgüt kurmuş değildir. Yaklaşık 40 bine yakın çalışanı bulunan bir iş adamıydı. Şirkette çalışan işçilerin çete olarak kabul edilmesi akla ve mantığa aykırıdır" dedi.

"CEM UZAN BİR ÇÖP BİLE KAÇIRMAMIŞTIR"

Haberin Devamı

Müvekkilinin düzenlediği iddia edilen belgenin dava dosyasına eklenmediğini ileri süren avukat Çığgın,"hangi belgenin sahte olduğu tespit edilememiştir. Müvekkilim hangi özel belgeyi kullandı. Kullandığı iddia edilen özel belge tespit edilemedi. Zararda yoktur. İddianamede Cem Uzan'ın kamu kurumlarını dolandırdığı iddia edilmektedir. Uzan'ın mallarını kaçırdığı ileri sürülmektedir. Cem Uzan bir çöp bile kaçırmamıştır. Çünkü mallarına TMSF tarafından el konulmuştur. El konulmayan bir tek malı bile kalmamıştır" dedi.

"CEM UZAN'IN BERAATÄ°NE KARAR VERÄ°LSÄ°N"

Avukat Çığgın müvekkili Cem Uzan'ın suçsuz olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

Haberin Devamı

Aynı davada hem Cem Uzan'ın avuktalığı yapan hem de sanık olan Şaylan Çığgın, iddianamede hakkında hukuksal yardımda bulunarak suça ortak olduğu iddiasının bulunduğunu belirtti. Suç işlemediğini belirten sanık Çığgın beraatini istedi.

"ASIL SUÇLU FRANSA'DA GECELERE AKIYOR"

Tutuksuz sanık Fatma Sarı, gazetelerde Cem Uzan'ın Fransa'da çıkan fotoğraflarını göstererek, asıl suçlular Fransa'da gecelere akıyor" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı insanların özel hayatları bizi ilgilendirmez ifadesini kullandı. Gözyaşları içinde savunma yapan Fatma Sarı suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.

DÄ°ÄžER SANIK AVUKATLARIDA, MÃœVEKKÄ°LLERÄ°NÄ°N BERAATÄ°NÄ° Ä°STEDÄ°

Haberin Devamı

Bazı avukatlarda müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, müvekkilllerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

CEM UZAN 23 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "sahte resmi belge düzenlemek", "kamu kurum ve kuruşlarını dolandırmak" suçlarından toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırdı. Uzan ayrıca 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptırıldı. Cem Uzan rüşvet vermek suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

TUTUKSUZ 7 SANIK CEZA CEZA ALDI

MAhkeme heyeti, tutuksuz sanıklar, Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Tahsin Öztürk, Şemsettin Mustafaoğlu, Fatih Azami, Selahattin Bal ve Seyfettin Kaya'yı çete üyesi olmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar, Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Tahsin Öztürk, Şemsettin Mustafaoğlu, Fatih Azami, Selahattin Bal ve Seyfettin Kaya, "resmi belgede sahtecilikten" 1 yıl 11 ay 10 gün, kamu kurum ve kuruluşlarına karşı dolandırıcılıktan 1 yıl 8 ay hapis ve 2000 lira para cezası aldı. Sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi

Haberin Devamı

SANIKLAR 5 YIL DENETÄ°MLÄ° SERBESTLÄ°ÄžE TABÄ° TUTULMASINA KARAR VERÄ°LDÄ°

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar, Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Tahsin Öztürk, Şemsettin Mustafaoğlu, Fatih Azami, Selahattin Bal ve Seyfettin Kaya'yı 5 yıl denetimli serbestliğe tabi tutulmasına karar verdi.

"25 SANIK BERAAT"

Gülsen Yalçın, Hüseyin Onur Akyüz, Muharrem Kanber, Meltem İşgördü, Mehmet Gönüller, Metin Öner, Fatma Sarı, Yakup Tekin, Serkan Bekem, Atilla Ercan, Murat Burtul, Edita Kalafat, Enis Zaimoğlu, Hülya Ayşe Aksel, Vasıf Soner Çokbilgin, Fatma Pınar Kalaycı, Turgay Güzeller, Ufuk Uzunkaya, Raife Aynur, Ömer Uğur Ömeroğlu, Gökhan Akboru, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, kamu kurumuna karşı dolandırıcılık ve cürüm islemek için teşekkül oluşturmak ve bu teşekküle üye olmak suçlarından beraat etti.

CEM UZAN'IN AVUKATI ŞEYLAN ÇIĞGIN DA BERAAT ETTİ

Sanıklardan Miyase Nursun Özşahin, Hayri Tatlı, Berrin Özeş ve Şaylan Çığgın üzerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli delil elde edilememesi gerekçesiyle beraat ettiler.

6 SANIK AYRILDI

Sanıklar, Kemal Uzan, Murat Hakan Uzan, Yavuz Uzan, Hüseyin Engin Saydam, Mustafa Düzgünce ve Ali Cenk Türkkan'ın tüm aramalara rağmen yakalanamaması nedeniyle haklarındaki dava dosyası ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!