Kuşadası'nda genci kafasından vuran polise görevden uzaklaştırma

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında genci kafasından vuran polise görevden uzaklaştırma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 13:59

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hakkında yakalama kararı bulunan kişiyi emniyete götürürken yaşanan boğuşma başından vuran polis memuru görevden uzaklaştırıldı. Olay anı, bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği fotoğrafa yansıdı.

Haberin Devamı

POLİS ŞÜPHELİYİ BAŞINDAN VURDU / FOTO GALERİ,

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kuşadası'nda meydana gelen olaya ilişkin, ulusal bir gazetede yayınlanan haberin incelendiği belirtildi.    

“Bir görevin ifası esnasında bir vatandaşımızla, bir polis memurumuz arasında meydana gelen olay üzüntüyle karşılanmıştır” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Olayla ilgili adli soruşturma Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Valiliğimizce de idari soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri de uygulanmıştır. Olay, bütün hukuki boyutlarıyla yetkili makamlarca adil ve objektif biçimde soruşturulmaktadır. Söz konusu gazetede ismi geçen kişilerin de ifadesine başvurulacağı tabidir. Olayın örtbas edilmesi veya kapatılması söz konusu değildir. Yaralı vatandaşımızın acil şifa bulması için gerekenler yapılmaktadır.”

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, şizofreni hastası olduğu öğrenilen ve hakkında Cumhuriyet Savcılığınca yakalanarak Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesi kararı bulunan kişi, kendisini emniyete götürmek isteyen polisle girdiği boğuşma sırasında başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı.

Haberin Devamı

OLAY ANI CEP KAMERASINDA

Bu arada olay anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Vatandaşın cep telkefonuyla çektiği fotoğrafta polis memurunun (telefonda konuşan kareli gömlekli) yakaladığı U.T.'nin başına tabanca dayadığı görülüyor.

HALEN YOĞUN BAKIMDA

Ağır yaralanan U.T.'nin Aydın'daki tedavisinin sürdüğü bildirildi. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Dr. Soner Yaycıoğlu, “Kurşun hastanın göz küresinin üzerinden girip yüz kemiğinden çıkmış. Hasta halen yoğun bakımda. Bilinci açık ama bazen gidip geliyor. Artık ameliyatlık durum yok. Yapılacak kontrollerden sonra taburcu olup olmayacağına dair karar verilecek. Şu an için hayati tehlikesi yok” dedi.

Kuşadasında genci kafasından vuran polise görevden uzaklaştırma

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!