İşte YGS soru ve cevapları

Güncelleme Tarihi:

İşte YGS soru ve cevapları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 00:00

Yaklaşık 1.5 milyon aday, dün üniversite kapısını aralamak için ter döktü. Saat 10.00’da başlayıp 160 dakika süren YGS’de 180’nin üzerinde puan alanlar, Haziran sonunda yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı başarılarına göre üniversitelerde kendilerine yer bulabilecekler.

Haberin Devamı

TÜRKÇE TESTİ

SOSYAL BİLİMLER TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ

FEN BİLİMLERİ TESTİ

CEVAP ANAHTARI

BİR SORUDA İKİ DOĞRU CEVAP VAR

ÜNİVERSİTEDE eğitim görmek isteyen 1 milyon 512 bin 450 aday, dün 160 dakika boyunca sınav salonlarında ter döktü.

Saat 10.00’da başlayan sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerini yanıtlamaya çalıştı. Sonuçların Mayıs ayı başında açıklanmasının beklendiği sınavda 180’in üzerinde puan alanlar, Haziran’da yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)ye alınacak. Burada aldıkları puana göre üniversitelerin dört yıllık lisans bölümlerine yerleştirilecekler.

180 altı ne yapacak

180’in altında puan alanlar ise meslek yüksekokulları ön lisans programları ile açıköğretim programları ve Güzel Sanatlar Fakülteleri’ne başvurabilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. YGS’nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanı hesaplanacak.

LYS iki aşamalı olacak

LİSANS Yerleştirme Sınavları (LYS) üniversite yeni sınav sisteminin 2’nci aşamasını oluşturacak. LYS’de adayların Fizik, Kimya, Tarih, Coğrafya gibi ders başarıları ölçülecek. LYS’de ortaöğretim 9’ncu sınıf ve sonraki yıllarda okutulan konulardan sorular sorulacak. Lisans Yerleştirme Sınavları 5 ayrı oturum olarak planlandı. Her oturumda farklı bir test uygulanacak. Test grubundaki her bir test için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak, cevap kağıdı ise ortak olacak.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı'ndan 'bir soruda iki doğru cevap' açıklaması

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Temel Matematik testinin hatalı olduğu iddia edilen 20. sorusunun uzmanlara inceletilmesinden sonra iptal edilip edilmeyeceğine karar verileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yarımağan, Matematik testinin 20. sorusunda iki doğru şık olduğu iddialarının değerlendirileceğini belirtti. Konuyla ilgili basında çıkan haberlerin ve ÖSYM'ye yapılacak bireysel başvuruların birlikte ele alınacağını söyleyen Yarımağan, “Biz soruyu hocalarımıza, uzmanlara inceletiriz, ondan sonra kararımızı veririz” dedi.

Sorunun iptal edilip edilmeyeceği konusunun, değerlendirme işlemleri henüz yapılmadığı için şu anda çok acil olmadığını ifade eden Yarımağan, “En geç bir haftada karar veririz” diye konuştu.

Yarımağan, dün gerçekleştirilen YGS ile ilgili evrakın sınav merkezlerinden ÖSYM'ye gelmeye devam ettiğini belirtti. Sınav evrakının çoğunun geldiğini kaydeden Yarımağan, evrakın ÖSYM'de toplanmasının yarın sabaha kadar sürebileceğini, daha sonra kutuların açılarak değerlendirme işlemlerinin başlayacağını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!