Çetin DoÄŸan GATA'ya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğan GATAya yatırıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 11:53

Dün akşam tahliye edilen Emekli Orgeneral Çetin Doğan Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde yapılan muayenesinden sonra bazı sağlık sorunları oluştuğu için hastaneye yatırıldı.

Haberin Devamı

ÇETÄ°N DOÄžAN TAHLÄ°YESÄ°YLE Ä°LGÄ°LÄ° KONUÅžTU / WEB TVÂ

Çetin'in cezaevinde bulunduÄŸu dönemde de tansiyonu yükselmiÅŸ ancak hastaneye kaldırılmasının farklı yorumlanacağı gerekçesiyle kabul etmediÄŸi tutunaklar ortaya çıkmıştı.         Â

Çetin DoÄŸan bu sabah eÅŸi Nilgül DoÄŸan'la gittiÄŸi GATA'da kalp, tansiyon, bacağındaki uyuÅŸma ve bel fıtığı rahatsızlıkları nedeniyle muayene edildi.  Â

Doktorlar, DoÄŸan'ın hastaneye yatırılmasını uygun buldu. Â

/images/100/0x0/55eadde0f018fbb8f89bbb29


2003 yılında geçirdiği amliyatla 5 damarı değişen, yüksek tansiyon ve bel fıtığı rahatsızlığı olan orgeneral Çetin Doğan, sağ bacağındaki ciddi uyuşukluk nedeniyle de beyin cerahisi ve kalp doktorları tarafından sabah saatlerinde muayeneden geçirildi. Ancak Çetin Doğan’ın sağlık sorunlarına ilişkin daha ileri tetkiklerin yapılabilemesi için hastaneye yatırılmasına karar verildi. Çetin Doğan’ın hastanede ne kadar kalacağı belirtilmedi.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Çetin Doğan, 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar ile dün akşam tahliye edilmişti.

Haberin Devamı

AMELÄ°YAT OLABÄ°LÄ°R

GATA'da tetkikleri yapılan Doğan'ın avukatı sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Avukat Celal Ülgen çıkışta yaptığı açıklamada, Çetin Doğan'ın tutuklu bulunduğu sırada GATA'ya bilinçli olarak gelmek istemediğini ifade ederek “Çünkü bir takım çevreler -Gatakulli- diye laflar ediyordu. Bir takım çevreler emekli paşaların GATA'ya gelerek yargıdan kaçtığı izlenimi verilmek isteniyordu. Çetin paşa bundan özellikle kaçtı. Ama şimdi tahliye olduğuna göre bütün tedavilerini yapan bir hastanede tedavisinin sürdürmesi doğaldır hiçbir sakınca yoktur. Şu anda dün akşam geç vakitlerde ve sabah erken saatlerde tansiyon yüksekliği 20 civarındaydı hem de sağ bacağındaki uyuşma devam ediyordu. Hastanede yapılan tedaviler sonucu sağ ayağındaki uyuşmanın bel fıtığı için tehlikeli boyutlara ulaştığı doktorlar tarafından belirtildi ve ameliyat yapılması kararlaştırıldı. Şu anda tetkiler devam ediyor bugün akşama kadar tetkikler yapılacak hafta sonu dinlenecek pazartesi ya da Salı ameliyat olma olasılığı çok yüksek" diye konuştu. Avukat Ülgen Çetin Doğan'ın tahliye olduktan sonra kendisine gelinen noktayla ilgili olarak, “ Gelinen noktada niye tutuklandım diye soruyor. Niçin tahliye oldum değil niçin tutuklandım sorusana yanıt arıyor' diye konuştuğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!