Metin Şentürk, dünya rekorunu kırdı

Güncelleme Tarihi:

Metin Şentürk, dünya rekorunu kırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 11:29

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, görme engelliler hız rekorunu kırdı. Şentürk'ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu açıklandı. Yeni rekorun sahibi olan Şentürk, gözyaşlarına hakim olamadı. Kesin uydu sonuçlarının saat 14.00'de geleceğini belirten Şentürk, gazetecilerin sorularına da esprili yanıtlar verdi. Bir gazetecinin 'Rekoru kırdınız mı?' sorusuna Şentürk'ün yanıtı 'Kör müsün' oldu....

Haberin Devamı

 

 

SERTİFİKASINI BÖYLE ALDI / WEB TV

 

REKORU KIRDI SEVİNCE BOĞULDU  

 

THY BİLE BENDEN DAHA YAVAŞ                 

 

Şanlıurfa'da günlerdir süren hazırlıkların ardından ‘Dünya Engelliler Hız Rekoru’nu kırmak için bugün direksiyon başına geçen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman’a ait 284 kilometre hız rekorunu kırdığını söyledi. Sevinçten ağlayan Şentürk, “Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık Türk Hava Yolları bile benden daha yavaş” dedi.

PİSTİ 50 SANİYEDE GİDİP DÖNDÜ

6 aydır hazırlıklarını sürdüren ve yaklaşık bir haftadır GAP Havaalanı’nda test sürüşleri yapan görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, bugün saat 11.00’de, Guinness rekorlar kitabından gelen 3 gözlemci nezaretinde rekor için direksiyon başına geçti. Şentürk'e, eşi Fulya Şentürk ile şarkıcı Kubat da destek verdi. İşadamı Fikret İnan’a ait ‘Ferrari F430’ model otomobille rekor denemesi yapan Metin Şentürk, eğitmeni ralli pilotu Volkan Işık’ın telsizle yönlendirmesiyle 4 kilometre uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü. Rekor sürüşünün ardından otomobilinden inen Şentürk, sevincini eşi Fulya, şarkıcı Kubat, eğitmeni Volkan Işık ve Guinness rekorlar kitabı temsilcilerine sarılarak paylaştı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gözyaşlarını tutamadığı görülen Metin Şentürk, görme engelli hız rekorunun artık Türkiye’de olduğunu söyledi. Şentürk, “Şanlıurfa’da bir haftadır günde 9 saat test sürüşü yaparak, rekora hazırlandım. Çok mutluyum. Herkesin duası kabul oldu. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık Türk Hava Yolları bile benden daha yavaş” dedi. Şarkıcı, bir gazetecinin, “Rekoru kırdınız mı?” sorusuna, “Kör müsün?” diyerek esprili yanıt verdi. Otomobilinden bahsederken “Canavarım” diyen Şentürk, araçta kendini nasıl hissettiğinin sorulması üzerine, “Kendimi bir canavarın ağzındaymışım gibi hissettim” dedi. Metin Şentürk, ardından Şanlıurfa türküleri söyleyerek, rekoru kutladı.

REKORU KİMSE BENDEN ALAMAZ

Şentürk, daha sonra “Bu rekoru kimse bizden alamaz, kim almaya çalışırsa ben 20 üstünü yapacağım. Bu rekor sonsuza kadar bizde kalacak” şeklinde konuştu.

EN YÜKSEK HIZI 303 KM

Guinness Rekorlar kitabı gözlemlecileri uydudan alınan sonuçları açıkladı.

Şentürk'ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu bununla yeni dünya rekoru olarak tayin edileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!