Kılıçdaroğlu'ndan kardeş açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan kardeş açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 10:28

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'nde yaşayan ve Seka'dan emekli olan ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu, partisi CHP'den istifa ederek DP'ye üye oldu.

Haberin Devamı

Adil Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948'de kendisinden sadece 2 saat önce dünyaya gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na "ağabey" diye hitap ediyor.

‘KARDEŞİME SORMADIM’

Kardeşi Adil Kılıçdaroğlu’nun CHP’den istifa edip DP’yi geçmesini bir gazete haberiden öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Doğru olup olmadığını bilmiyorum. Kendisine de hiç sormadım. İnsanlar siyasal düşüncelerini özgürce ifade edebilir. Bir insan bir partidedir diye herkes o partide olacak diye bir şey yok. İnsanların düşünce ve yapıları farklılık gösterebilir” dedi.

Kılıçdaroğlu’na Van'da hem tepki, hem ilgi

Bu arada partisinin Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Van’a gelen Kılıçdaroğlu, Van sokaklarında dolaşırken bazı vatandaşlardan tepki, bazılarından ilgi gördü. Kılıçdaroğlu’nun önünü kesen CHP üyesi Salih Şahar, elindeki CHP üye kartını Kılıçdaroğlu’na iade etmek istedi. Şahar, “Bu kartı Deniz Baykal yüzünden artık geri vermek istiyorum. Bu kartı taşımaktan utanıyorum. Yıllardır CHP’liyiz. Bu kartı Baykal’a iade ediyorum. Onun imzası var bu kartta. Bunu taşımaktan utanıyorum. Baykal yıllardır zarar veriyor partiye. CHP’ye yakışmıyor. Siz genel başkan olun. Baykal parti tabanına zarar veriyor” dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu ise, partiliye Genel Başkan Baykal’ın yarın geleceğini ve kongrede politikalarını açıklayacağını söyledi. Bir başka vatandaş ise Kılıçdaroğlu’na, “Memlekete sahip çıkın. Burada konuştuklarınızı Ankara’da da konuşun” diyerek tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!