Gül: "İzmir en çok gurur duyulan ilimizdir"

Güncelleme Tarihi:

Gül: İzmir en çok gurur duyulan ilimizdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 17:54

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'in, Türkiye'nin ışıldayan kenti olduğunu belirterek, “İzmir, Türkiye'nin en çok gurur duyduğu, çok fazla zenginliği olan ilimizdir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Kızlarağası Hanı'nı gezdi. Hanın Hisar Camisi tarafındaki girişinde coşkulu bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, kalabalığı selamladı. Bu sırada kalabalıktan bir erkek ve kadın Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto etti. Protestocular gözaltına alındı.
Eşi Hayrünnisa Gül ile Kızlarağası Hanı'nda 3 sanat grubunun ortak sunduğu müzik dinletisini ve zeybek oyunu eşliğinde “İzmir'in Kavakları” isimli parçayı dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, zeybek oynayan sanatçıya teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Gül'e burada Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şube Başkanı Harun Özdemir ve çeşitli sanatçılar tarafından kitap, tablo, fotoğraf, seramik, ebru, takı gibi hediyeler verildi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da Cumhurbaşkanı Gül'e saat kulesi rölyefi ve büyük bir anahtar verdi.
Burada konuşan Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'de bulunmaktan, sanatçılarla bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu, hiç bu kadar çok sayıda sanatçıdan hediye almadığını belirterek, bugünü unutmayacağını söyledi.
Türkiye'nin birçok yerinde sanatçıların bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu çeşitli yerlerin olduğunu, Kızlarağası Hanı'nın da böyle bir mekan olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'in tam kalbinde olan bu yerde sanatçılarla bir arada bulunmanın kendisi için eşsiz bir hatıra olduğunu ifade etti.

Çocukluğunun İzmir'de geçtiğini, Kemal Reis İlkokulu'nda eğitim gördüğünü, Halil Rıfatpaşa'da dedesinin evinde kaldığını, İzmir ile ilgili çok güzel hatıraları olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün de İzmir ışıldayan bir kent. İzmir her zaman çok ayrı bir şehirdir. Türkiye'nin en çok gurur duyduğu, çok fazla zenginliği olan ilimizdir” dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise Cumhurbaşkanı Gül'ü İzmir'de, Kızlarağası Hanı'nda görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, esnaf adına Cumhurbaşkanı Gül'e İzmir Saat Kulesi'nin rölyefini hediye etti.

Etkinlikte söz alan Alevi Cemevleri Derneği Genel Başkanı Veli Güler, hükümetin Alevi açılımından büyük memnuniyet duyduklarını, bütün çalıştaylara katıldıklarını, cemevlerinde özgürce ibadet yapılmasına Cumhurbaşkanı Gül'ün de katkı koyacağına inandığını söyledi.

Programın sonunda kendilerini Tekel işçisi olarak tanıtan iki kadın, Cumhurbaşkanı Gül'den yardım istedi.
Cumhurbaşkanı Gül'e, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, AK Parti İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İsmail Katmerci ve Tuğrul Yemişçi eşlik etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!