Mersinli türkücüden 5 dilde limon türküsü klibi

Güncelleme Tarihi:

Mersinli türkücüden 5 dilde limon türküsü klibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 12:17

Narenciye Tanıtım Grubu, popçu Tarkan ile yurt dışında tanıtım atağı yaparken, Mersinli çiftçiler de Gürhan Ötün’ün yazıp bestelediği ‘Mamıd Emmi’ türküsü ile limonu tanıtacak.

Haberin Devamı

İŞTE 5 DİLDEKİ LİMON TÜRKÜSÜ / WEB TV

LİMON KLİBİNDEN FOTOĞRAFLAR    

TARKANLI TANITIMDAN FOTOĞRAFLAR       

Mersinli türkücü Gürhan Ötün, limonun yararlarını anlatabilmek için yazdığı ‘Mamıd Emmi’ adlı türküsüne 5 dilde klip yaptı.          

Kent merkezinin yanı sıra narenciye bahçelerinin yoğun olduğu Erdemli, Silifke ilçeleri ile Atayurt Beldesi'nde farklı mekanlarda rapçi Rıfat Tanlak, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Şan Bölümü öğrencisi Melike Korkmaz’ın da katkılarıyla çekilen klip, Türkçe, Arapça, Almanca, İtalyanca ve İngilizce hazırlandı.    
 
Rıfat Tanlak Almanca, Melike Korkmaz İtalyanca ve İngilizce, türkücü Gürhan Ötün ise Türkçe ve Arapça olarak, ‘Mamıd Emmi’yi seslendirdi. Yasin Korkmaz’ın yönetmenliğinde hazırlanan klipte, yöre üreticileri, işçiler ve vatandaşlar gönüllü rol aldı. Narenciyenin yararının anlatılıp, enerji deposu olduğuna dikkat çekilen klipte, Mamıd Emmi’ye köylü kadın limonata ikram ediyor. Limonatayı içen Mamıd Emmi, enerji toplayarak, beğendiği kadını narenciye bahçesinde kovalıyor ancak yakalayamıyor.    

SIFIR BÜTÇELİ

Mersin İdman Yurdu için yazdığı ve dillerden düşmeyen marş ile Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santralle ilgili yazdığı şarkıyla tanınan Gürhan Ötün, projenin 75 yaşındaki limon üreticisi Mahmut Yörük’ü ziyareti sırasında ortaya çıktığını belirtti. Ötün, “Mersinlinin geçim kaynağı olan limon genelde dış ülkelere daha çok tüketiliyor. İhracatı da çok fazla. Bu nedenle de ihracatın olduğu ülkeleri düşünerek Almanca, Arapça, İngilizce, İtalyanca ve Türkçe klip yaptık. Ortaya sıfır bütçeli ama önemli bir çalışma çıktı” dedi.

Klibin yönetmeni Yasin Korkmaz ise Narenciye Tanıtım Grubu’nun Tarkan ile kendilerinin de ‘Mamıd Emmi’ adlı klip çalışmalarıyla narenciye üreticilerine destek verdiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!