Anayasa kirli elleri aklama yeri değil

Güncelleme Tarihi:

Anayasa kirli elleri aklama yeri değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Meclis Grubu’nda AK Parti’nin hazırladığı Anayasa paketi taslağını değerlendirerek, “Anayasalar, kirli ellerin, kirli zihniyetlerin ve lekeli alınların kendilerini aklayacakları, arkasına saklanacakları, istismar malzemeleri ve paravanlar değildir; olmamalıdır” dedi.

Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

Meydanları gezeriz

Anayasa değişiklik taslaklarını istişare adı ile dosya içine koyup partileri turlamak ‘toplumsal uzlaşma’ olmayacağı gibi, yıllarca bekleyip şimdi acele cevap için vade vermek de ‘müzakere’ anlamını taşımayacak. Anayasa’nın üzerinde tartışılmadan, bütün tarafların görüşleri alınmadan, eleştirilere kulak verilmeden yapılacak oldu bittileri kabul etmemiz mümkün değil. AKP ve BDP’nin ortaklık yaparak Anayasa değişikliklerini referanduma götürecek sayısal çoğunlukları vardır. Ne var ki referandum seçeneği yasal olmakla beraber üzerinde kumar oynanacak düello alanı da değildir. Şayet gelişmeler referandum sürecine kadar giderse MHP, Anayasa değişiklikleri dayatmasına dair gördüğü bütün sakıncaları milletine meydan meydan gezerek anlatmaya da hazırdır.

İnadınızdan vazgeçin

Gelin, inadınızdan vazgeçiniz. Değişiklikleri bir uzlaşma komisyonu kurup ayrıntılarıyla görüşelim, ilk genel seçimde milletin iradesine teslim edelim. Bizim nihai çözüm şeklimiz budur. Anayasa, partilerin işine gelmediği yerleri değiştireceği, işine gelenlere ise göz yumacağı alelade metinler değildir.

Takdir uyandırdılar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ile Belediye Meclis Üyesinin talep ettiğimiz istifaları gerçekleşmiştir. Haklarındaki suçlamalardan aklanmak için çağrımıza uyarak gösterdikleri hassasiyet takdir uyandırmıştır. Konunun ve adaletin tecellisinin takipçisi olacağız. Doğru ile yanlışın ortaya çıkacağına inandığımız adli ve idari süreç başlatılmıştır. Bizim için Büyükşehir Belediye Başkanlığına sahip olmak hem vatandaşlarımıza hizmet, hem de siyasetimizi Türkiye’ye taşımak için son derece önemlidir. Ancak, bundan daha da önemli olan şerefimiz, namusumuz, ahlakımız ve haysiyetimizdir.

Ali Dibo göndermesi

Biz AKP gibi yoksulluk iddiaları karşısında kulaklarımızı tıkayamayız. Ali Dibo markası alnına kazınmışlara, bırakın bakanlık yapmayı, siyaset bile yaptırmayız. Millet hakkını helal etmez ve Allah da bizi affetmez.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!