Erdoğan, Buket için mucize doktoru devreye soktu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Buket için mucize doktoru devreye soktu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 14:00

TÜRKİYE’nin dünyaca ünlü beyin cerrahi uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda, tramvay kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleştiği açıklanan, lise öğrencisi Buket Bulut için devreye girdi.

Haberin Devamı

BUKET'İN FOTOĞRAFLARI 

 

  

 

Edinilen bilgiye göre,  Prof. Dr. Haluk Deda, Buket'i görmeye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle geldi. Dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Buket’i ziyareti sırasında anne Vesile Bulut’un bir uzman doktor talebinde bulunduğunu, bunun üzerine ise Topbaş’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a durumu bildirmesi sonucu Prof. Deda’nın hastaneye geldiği öğrenildi.

Dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in de öğrencisi olan Prof. Dr. Deda,  Buket’in  bulunduğu Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yogun bakım ünitesinde yaklaşık  40 dakika kaldı. Buket’in durumunu tetkik eden Deda, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Buket’i gördüğünü söyleyen Deda, "Hastane onun için elinden gelen çabayı gösteriyor, göstermeye devam ediyor. Bundan sonra hastamızın iyileşmesi için elimizden gelen çabayı

Erdoğan, Buket için mucize doktoru devreye soktu
       Prof. Dr. Haluk Deda
göstereceğiz. Durumu son derece ciddi. Yapılan testler de beyin ölümü olduğunu gösteriyor. Ama biz desteğe devam etmek zorundayız. Ailemizin isteği de zaten böyle. Bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.
Buket’in annesi Vesile Bulut ise, "Sebep olup da doktor beyi buraya kadar getirenlerden allah razı olsun. Hafif de olsa yüzümüzü güldürdü içimi rahatlattı. Umutlar tükenmiyor. Bana da umut verdi" diye konuştu. Baba Veysel Bulut ise, "Çocuğum şu an yaşıyor. Tedavi gördüğü sürece ben umutluyum" dedi.

Haberin Devamı

PROF.DR. DEDA KÖK HÜCRE TEDAVİSİ İLE TANINDI

Türk Nöroşirürji Derneği kurucu üyesi olan Prof. Dr. Haluk Deda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Üniversitenin Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda uzun süre öğretim üyeliği yapan Deda, beyin cerrahisinde ‘kafa kaidesi’ ameliyatlarındaki başarısıyla tanınıyor. İlk kez denenen bir teknikle felçlilere kök hücre nakleden Prof. Dr. Deda, bu yüzden bazı meslektaşlarının eleştirilerine de hedef olmuştu. Prof. Dr. Deda,  Harward ve Dubai’de merkezleri bulunan bir kliniğin doktorları arasında bulunuyor.

Kök hücre tedavisini ilk kez beyin operasyonlarında uygulayan  Prof. Dr. Haluk Deda, 5 hastaya kemik iliklerinden alınan kök hücreleri nakletmiş ve  ameliyat ettiği ve kısa zamanda çok iyi sonuçlar aldığı iki hastasını da kamuoyunun önüne çıkarmıştı. Ankara’da çeşitli hastanelerde çalışan Prof. Dr. Deda daha sonra Dubai’ye gitti ve tıbbi çalışmalarını burada sürdürmeye devam ediyor.

Kök hücrelerle çalışan nöroşirürji uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda, bir yıllık tedavi süreci sonrası ’amyotrofik lateral skleroz’ (ALS) hastalarının yüzde 70’inde, omurilik felçlilerininse yüzde 50’sinde
‘belirgin bir iyileşme sağlayan doktor" olarak tanınıyor ve "mucize doktor" benzetmesi bu tedavi yöntemini başarıyla uygulamasından kaynaklanıyor.

ACILI BABALAR BİRARAYA GELDİ

Aynı kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy’un babası Zafer Dinçsoy da  bugün hastaneye gelerek, Buket’in babası Veysel Bulut ve akrabalarıyla görüştü. İki acılı baba birbirlerine sarılarak, tesellide bulundu. Zafer Dinçsoy yaptığı açıklamada, "Allah inşallah bu çocuğumuzu bize bağışlar" dedi. Veysel Bulut da Dinçsoy’a başsağlığında bulundu. Daha sonra iki baba, Buket’i görmek için yoğun bakım ünitesine girdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!