Kantinlerde 233 sabıkalı

Güncelleme Tarihi:

Kantinlerde 233 sabıkalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 00:00

Haberin Devamı

Emniyetin yaptığı araştırmada İstanbul’daki okul kantinlerinin işletmecileri ve çalışanları arasında tecavüz, fili livata, fuhuş, uyuşturucu suçlardan sabıkalı kişiler olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL’daki ilk ve ortaöğretim okullarındaki kantincilerin sabıkası tüyler ürpertti. Kantinlerin işletmecisi ya da çalışanlarının aralarında küçük yaşta çocuklara tecavüz  eden,  fiili livata yapan, cebren ırza geçen, kız kaçıran, fuhuş suçu bulunan, uyuşturucu satan, hatta katil de var. 21 Ocak’tan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine 12 bin 898 çalışanın tek tek sabıkasını inceledi. Ortaya ürkütücü tablo çıktı. 233 kantincinin ve sözleşmeli personelinin korkunç suçlara rağmen okulların içinde çalıştığı, 17’sinin de aramasının bulunduğu belirlendi.
İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce yaptığı “Okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu önleyici tedbirlerin arttırılmasına ilişkin işbirliği protokolü” uyarınca gerçekleştirilen çalışmanın sonucu her iki kurumun yetkililerini bile şaşırttı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü  Muammer Yıldız, sonuçları alır almaz, harekete geçti ve suçluların işine son verilmesini istedi. Yıldız, yaptıkları araştırmada bu kişilerden bazılarının işe girerken aldıkları adli sicil kâğıdının bulunmasına karşın bu sonuçların çıkmasının iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan araştırmaya göre, en fazla suçlu kantinci ile Kadıköy liste başı olurken onu Üsküdar, Şişli ve Bahçelievler izledi. Şile’deki kantincilerin tamamının sicil kaydı temiz çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!