Bandırma'da tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Bandırmada tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 19:14

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde yolcu otobüsü bagajında çanta içinde Roma ve Bizans dönemine ait sikke, ok ucu, kemer tokası ve haç kaçırmaya çalışan iki kişi yakalandı. Aksakal Beldesi'nde de Yunan Aşk Tanrısı Eros heykelini güvenlik güçlerine satmaya çalışan bir kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Tarihi eser kaçakçılığı suçundan Adliye’ye çıkarılan üç şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı ekibi, bir ihbarı değerlendirerek Bandırma- Balıkesir karayolunun 10'uncu kilometresi ve ilçeye bağlı Aksakal Beldesi’nde dün iki ayrı operasyon gerçekleştirdi. Bandırma- Balıkesir arasında çalışan yolcu otobüsü, güvenlik güçleri tarafından Bandırma çıkışında durduruldu. Otobüsün bagajında yapılan aramada çanta içinde Roma ve Bizans dönemlerine ait 100 sikke, 10 ok ucu, 2 kemer tokası ve 2 haç bulundu.

Çantayı bagaja veren ve akraba olan 32 yaşındaki Emin E. ile 39 yaşındaki Emrah E. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Bandırma’nın Aksakal Beldesi'nde de alıcı gibi davranan güvenlik güçleri, Yunan Aşk Tanrısı Eros’un heykelini satmaya çalışan 41 yaşındaki Halil T.’yi suçüstü yakaladı. Halil T., İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ilk ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!