Gündem
Yargı tarafsız değil

Ergün AYAZ / DHA

Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’nde et tesisi açılışı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel değil küresel bir güç haline geldiğini belirtirken, kendileriyle aynı vizyonu paylaşmayanların Türkiye’nin atılımlarını engellemek için her türlü yolu denediklerini de belirtti.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

Çetelerle üzerimize geldiler. Hukukdışılıkla üzerimize geldiler. Hiçbirine boyun eğmedik. Milletimize güç katacak reformları yapmak için kollarımızı sıvadık. Bizim yapacağımız reformlar, düzenlemeler sadece ve sadece Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu düzenlemelerdir. Şahsi beklentiler, makam ve mevki hırsı 7.5 yıl boyunca bize yön vermedi. AB ile katılım müzakereleri yapan ülke ne reformlara ihtiyaç duyuyorsa biz onları yapıyoruz.

Yargı, yürütme, yasama. Yargı ne diyor? ’Bağımsızlığımızı istiyoruz’ diyor. Yargı bağımsız mı? Ben bağımlı olduğu bir yer görmedim. Yargı maalesef bağımsız da, tarafsız değil. Sıkıntı burda. Yargının hesap vereceği makam var mı? Yargı karar alırken en son ’millet adına’ der. Milletin haberi var mı? Sadece şablon var orada. Millet adına icraat yapan biziz biz. Bizi millet getirir, bizi millet götürür. Farkımız bu. Biz millete karşı asla saygısızlık yapamayız. Bizim yaptığımız her reforma, sırf biz yapıyoruz diye karşı çıkmak doğru değildir. Dünyanın neresinde var böyle bir muhalefet tarzı?

İlgili Haberler
width=4 Her erk diğerine saygı duymalı
width=4 Oto anahtarı verdi



13 Mart 2010