Adana'da eski damat dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Adanada eski damat dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 12:14

ADANA'da, 30 yaşındaki Yasin İlbaş, kızı 1.5 yaşındaki Ayşe Naz İlbaş'ı kendisine göstermedikleri iddiasıyla tartıştığı eski kayınvalidesi 43 yaşındaki Gülten Sansür'ü öldürüp, ayrıldığı eşi 20 yaşındaki Cemile Seçil Sansür'ü yaraladı. Yasin İlbaş, olay sırasında yanında olduğu iddia edilen babası Ali ve kardeşi Cemil İlbaş'la kaçtı. Şüphelinin kurşunladığı Gülten Sansür ve kızı Cemile Seçil Sansür, daha önce, devamlı tehdit aldıklarını ve ölüm korkusu ile yaşadıklarını söyleyip, “Bizi bu aileden kurtarın” demişti.

Haberin Devamı

Olay dün saat 21.00 sıralarında Mestanzade Mahallesi 29 Sokak 21 numaralı evin önünde meydana geldi. 3 yıl önce kaçarak evlenen Cemile Seçil Sansür, 8 ay evli kaldıktan sonra kendisini devamlı dövdüğünü ileri sürdüğü eşi Yasin İlbaş'tan 5 aylık hamileyken boşandı. Annesi Gülten Sansür'ün yanına sığınan Cemile Seçil Sansür, eski eşinin kızını kaçırdığını iddia ederek geçen yıl aralık ayında, Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Daha sonra kadın programlarına da çıkan genç kadın, kızını geri aldı.

Dün gece ise iddiaya göre kızının kendisine gösterilmediğini iddia eden Yasin İlbaş, yanında babası Ali ve kardeşi Cemil İlbaş'la birlikte kızının bulunduğu evin önüne gelerek kayınvalidesi Gülten Sansür ile tartışmaya başladı. Daha sonra eski eşi ile de tartışan Yasin İlbaş, sokaktakilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekiplerine, aile kavgası olduğunu söyleyerek bulunduğu yerden ayrıldı.

POLİS GİTTİKTEN SONRA CİNAYET

Gülten Sansür ve annesi Cemile Seçil Sansür'ün şikayetçi olmaması üzerine polis ekipleri de olay yerinden ayrıldı. Polis ekiplerinin uzaklaşmasının ardından 30 dakika sonra evin önüne tekrar gelen Yasin İlbaş, küçük kızı, eski eşi ve eski kayınvalidesinin bulunduğu zemin kattaki odaya kurşun yağdırıp kaçtı.
Açılan ateş sonucu Gülten Sansür göğsünden, kızı Cemile Sansür ise ayağından yaralandı. Komşularının yardımı ile Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Gülten Sansür, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Cemile Seçil Sansür ise tedaviye alındı.

ÖLEN KADIN CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Ayağından yaralanan Cemile Seçil Sansür, geçen yıl 30 Aralık'ta küçük kızının eski eşi tarafından kaçırıldığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi vermişti. Eski eşi Yasin İlbaş'ın kendilerini devamlı tehdit ettiğini öne süren Sansür, “Severek kaçıp evlenmeme rağmen, beni her gün dövüyordu. 5 aylık hamileyken ayrılmak zorunda kaldım. Doğum sonrası aylarca çocuğuma sahip çıkmadı. Bizi devamlı tehdit ediyorlar. Çok korkuyoruz” demişti.

Dün eski damanın saldırısı sonucu yaşamını yitiren Cemile Seçil Sansür ise yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

“Bize 3 yıldır cehennem azabı yaşattılar. Kızım ayrıldıktan sonra evimizi taşladılar, kurşunladılar. Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sesleniyorum. Bizi bu aileden kurtarın. Biz yardım istiyoruz. Devlet bize sahip çıksın. Hayatımızı zehir ettiler.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!