Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
09 Şubat 2012 Perşembe 08:00

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Çetin Doğan'a hastane tutanağı

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
11 Mart 2010
“Balyoz Harekât Planı”nı hazırladığı iddiasıyla tutuklanan eski 1’nci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, cezaevinde sağlık sorunları ortaya çıktı. Tansiyonu 20’ye kadar yükselen, daha önce kalp ameliyatı da olan Doğan’ın, hastaneye yatırılmasına ilişkin cezaevi doktorları tarafından rapor düzenlenmesine rağmen, Doğan hastaneye yatırılmayı kabul etmedi.

 

Saygı ÖZTÜRK yazıyor
hurriyet.com.tr

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatlarından Celal Ülger ve Hüseyin Ersöz, dün mahkemeye sundukları dilekçede, Doğan’ın sağlık durumunun iyi olmadığını, tutuksuz yargılanması isteminde bulundu. Avukatların 17 sayfalık dilekçesinde, Doğan’ın hastaneye kaldırılmayı da kabul etmediği bilgisine yer verildi.

 

“HASTANEYE GİTMEM” TUTANAĞI

 

Çetin Doğan’ın sağlık durumunun iyi olmadığı ve tansiyonun alınan önlemlere rağmen düşürülemediği bildirildi. Cezaevi Doktoru Hasan Cerciz’in raporunda da bu durum şöyle belirtildi:

 

“Cezaevimiz tutuklularından 1940 doğumlu Çetin Doğan, 10 günlük tansiyon takibi sonucu tansiyon değerleri yüksek seyretmektedir. 1 Mart 2010 tarihinde saat 11.00 sularında yapılan ölçümde tansiyon: 200/100, nabız 66 olması üzerine 25 miligram Kapril verilmiştir. 10 günlük kontroller sonucunda aynı durum tekrar oluşmuş olup, ilk müdahale tekrarı yapılmıştır.

Günlük sabah ve akşam tansiyonları yüksek seyretmesi üzerine hipertansiyon ilaçlarının yetersiz olmasına karar verilmiş olup, Hipertansiyon ve Koroner Kalp Hastalığı tanısı olan hastanın, tüm risk faktörleri hastaya anlatılarak Silivri Devlet hastanesi Kardiyoloji Kliniğine sevki uygun görülmüştür.”

 

DOĞAN, KABUL ETMEDİ

Cezaevi Müdürü, Cezaevi doktoru Hasan Cerciz ile İdare Memuru Özer Uğurlu, emekli Orgeneral Çetin Doğan’a hastaneye kaldırılması gerektiğini anlattılar. Ancak Çetin Doğan, “Ben cezaevinden kurtulmak için kendime hastaneye gitti dedirtmem” deyip hastaneyi gitmeyi kabul etmedi.

 

Bunun üzerine yetkililer, doğabilecek sağlık sorunlarından sorumlu olmamak için düzenlenen tutanakta bu durumu şöyle belirttiler:

 

“Tutuklu, kendi isteğiyle, hastaneye kaldırılmayı kabul etmemiştir. İş bu tutanak beyanını kendisi de okuyarak kendisiyle birlikte imza altına alınmıştır.”
  Yorum Sayısı 3 / 30     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
halil ibrahim tiryakioğlu 11/03/2010 - 15:42
BENCE ;
Adı pkk terör örgütü..
Mahkemelerce varlığı kabul edildi,örgütün elebeşlarından yakalananlar mahkum oldu,kaçaklar ise dışarda keyif sürüyorlar!
Adı ergenekon,balyoz v.s,
Örgütün varlığiı kesinleşmemiş,lideri belli değil !
Ülkesini sevenler içerde !
Bunun adı demokrasiymiş ! miş ! miş !
Çok İyi %24 İyi %18 Normal %18 Kötü %20 Beğenmedim %20
Hasan GÖKTEPE 11/03/2010 - 15:34
UMARIM BAŞBUĞ PAŞA BU "ONURLU DURUŞUN", VE HANIMEFENDİNİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE "ANITKABİRDE" DÖKTÜĞÜ O SAF,DURU GÖZYAŞLARININ NE ANLAMA GELDİĞİNİ ANLAR!
Çok İyi %23 İyi %17 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %21
salih memduh kalafatoğlu 11/03/2010 - 15:45
SAYIN PAŞAM ONURLU DURUŞUNUZU TAKTİR ETMEMEK MÜMKÜN DEYİL.SEREFLİ INSANLARA DA BU YAKIŞIR DAYAN PAŞAM.
Çok İyi %29 İyi %16 Normal %16 Kötü %18 Beğenmedim %18
Bu haberin diğer yorumcuları
YORUMLAYAN VATANSEVER
Barbaros Namli
Emin Ayan
ümit cengiz
Cileli Bülbül
Nurten GÜMÜŞOĞLU
MEHMET TOPCUOĞLU
sefa solcum
serka 35
gurcan akis
nedim basoglu
hasan öney
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 30     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH