Taşın altında öldüler, aynı taşın altına gömüldüler

Güncelleme Tarihi:

Taşın altında öldüler, aynı taşın altına gömüldüler
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2010 14:16

Elazığ'da dün sabaha karşı meydana gelen 6.0 büyüklüğünde deprem kerpiç evlerde yaşayanları vurdu. 51 kişi yığma taş ve kerpiç evlerin arasında kalarak hayatlarını kaybetti. Enkazdan çıkarılanlar toprağa verildi. Ancak ne acıdır ki taş altında kalarak ölenlerin mezarlarına yine enkazlardan toplanan taşlar kondu.

Haberin Devamı

ENKAZDAN TOPLANAN TAŞLARIN ALTINA GÖMÜLDÜLER / Foto Galeri

DEPREMİN ARDINDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI / Foto Galeri

 

 

Deprem, Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nin başta Okçular Köyü olmak üzere Yukarı Demirci, Kayalı, Göçmezler ve Yukarı Kanatlı Köyü'nde yaşayanları vurdu.

Depremin ardından dram haberleri de arka arkaya gelmeye başladı.

 

ÖLEN KIZI İÇİN SABAHA KADAR FERYAT ETTİ

 

Haberin Devamı

Okçular Köyü'nde depremde 18 yaşındaki kızı Hatice Kılıç'ı kaybeden Süpha Kılıç, gözyaşları döküyor. Süpha Kılıç, "Her şey bir anda oldu. Ev üzerime çöktü. Ben kapının yakınındaydım. Sürünerek dışarıya çıktım. Ama kızım Hatice ise arka odada uyuyordu. Onu depremde kaybettim. Ben şimdi nasıl yaşarım" dedi.

 

4 KARDEŞİNİ KAYBETTİ

 

Depremde Yukarı Demirci Köyü'nde yıkılan evlerinde 4 kardeÅŸini kaybeden 19 yaşındaki Özcan DemirtaÅŸ, büyük üzüntü yaşıyor. Köyü terk edip yakınlarının yanına gitmeyen DemirtaÅŸ, kardeÅŸleri Özlem (18), Kibar (16), Fatih (14) ve Fuat'ı (12) kaybetti. Özcan DemirtaÅŸ,Â"Deprem gecesi yemeÄŸimizi yiyip erkenden uyuduk. Çünkü küçük kardeÅŸlerim Fuat ve Fatih okula gidecekti. Ama sabaha karşı yaÅŸanan depremde duvarın yanında uyuyan 4 kardeÅŸim enkaz altında kaldı. Evimiz kerpiçten olmasaydı, ÅŸimdi belkide yaşıyor olacaktı. Çünkü hepsi üzerine toprak dökülmesi nedeniyle boÄŸularak öldü. Uyumadan önce iyi geceler dileÄŸinde bulunduÄŸum kardeÅŸlerimin sabah cesetlerini kendi ellerimle eÅŸtiÄŸim enkazın altından çıkardım. Bu acıya kim dayanabilir. 6 kardeÅŸtik, ÅŸimdi küçük kardeÅŸim Abdullah ile kaldık"Âdedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!