Erdoğan'dan 'genel af' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan genel af açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2010 23:20

Başbakan Erdoğan CHP'li Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği genel af konusunda açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Kral Faysal Vakfı tarafından Erdoğan’a verilecek olan ‘Kral Faysal Uluslar arası Ödülü’ nü almak üzere Başkent Riyad’a gidecek olan Başbakan Erdoğan'a CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği af konusu soruldu.

Kılıçdaroğlu’nun barış getirmesi durumunda ‘Genel Af’a destek vereceklerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “CHP’nin ne dediğini anlamakta zorlanıyorum, bugüne kadar da anlayamadım. Sağlıklı açıklamalarını yapsınlar da bizde değerlendirme fırsatı bulalım” dedi.

DAYANIKLI EVLER İNŞA EDECEĞİZ

Elazığ’da yaşanan Deprem faciası ile ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, Kızılay, sivil savunma ekipleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin koordineli bir şekilde afet bölgesinde çalıştığını belirtirken, Elazığ milletvekilleri ile birlikte Başbakan yardımcısı ve bazı bakanlarında bölgede incelemelerde bulunduğunu belirtti. Erdoğan, “Temennimiz, bütün hasar tespitlerimizi yaparak, burada ki yapılanma malum kerpiç evler ağırlıklı olarak yürüyor. Bu hasar tespitlerini yaptıktan sonra da, orada süratle depreme dayanıklı evleride inşa etmek olacak. TOKi Başkanını da oraya gönderdim, o da ekibiyle birlikte orada çalışmalarını yapıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişikliği ile ilgili muhalefete randevu talebinde bulunup bulunmayacakları sorulan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Çalışmalarımız bittiği anda muhalefetin parlamento içi parlamento dışı arkadaşlarım nezaketlerini ortaya koyup randevu talebinde bulunacaklardır. Eğer randevulara olumlu cevap alınması halinde de kendileriyle müzakere etme fırsatı doğacaktır. Ama tarih olarak şu gün dersem yanlış olur, en kısa zamanda”

CHP’Lİ KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa 'evet' deriz” açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“Ben bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne dediğini anlamakta zorlanıyorum. Siyasetçi olarakta bugüne kadar anlayamadım. Çünkü nerede ne dedikleri hiç belli olmuyor. Dolayısıyla böyle sağlıklı açıklama yapsınlarda bizde değerlendirme fırsatı bulalım”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!