12 yaşındaki öz kızını taciz eden baba tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki öz kızını taciz eden baba tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2010 13:08

Konya’da 12 yaşındaki öz kızını 5 ay boyunca taciz ettiği iddiasıyla Z.E. (35) tutuklandı.

Haberin Devamı

Bir çoçuk babası Z.E, ilköğretim öğrencisi adı açıklanmayan kızını yaklaşık 5 ay önce taciz etmeye başladı. Z.E. ardından kimseye söylememesi için kızı tehdit etti. Her tacizden sonra ağlayan kız, annesinin baskısı üzerine başından geçenleri anlattı. Kız, aylardır tacize uğradığını, babasının ölmesi için her gün yatmadan önce dua ettiğini söyledi.

Duydukları karşısında şoke olan anne, kızının odasına kalem kamera yerleştirdi. Kalem kamera kayıtlarıyla tacizi belirleyen kadın, 3 Mart Çarşamba günü kayıtlarla birlikte Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, eşinden şikayetçi oldu. Şikayetin ardından hareket geçen polis, Z.E.'yi gözaltına aldı. Kız da ifade için emniyete götürüldü.

İfadesinde, tacizi anlatan küçük kızın yaşadığı olayların ardından psikolojik tedavi görmeye başladığı belirtildi.
Z.E. ise ifadesinde, “Kızıma taciz ettiğimi hatırlamıyorum. Suçlamaları da kabul etmiyorum” dedi. Z.E., sorgusunun ardından 4 Mart Perşembe günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Z.E.’nin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103’üncü maddesinin 3 ve 6’ncı fıkrasına göre yargılanması bekleniyor.

Çocukların cinsel istismarı

TCK 103 MADDESİ: (3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle veya birden fazla kişi tarafından birlikte gerçekleştirilmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!