14 yaşında anne 22'sinde katil oldu

Güncelleme Tarihi:

14 yaşında anne 22sinde katil oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2001 01:58

Necla'yı, bir yaşında annesinden ayırdılar. 14'ünde evlendi. O yıl anne oldu. 18'inde boşandı. 22 yaşında, kendisinden 19 yaş büyük nişanlısının tacizine uğrayınca elini kana buladı.

Necla Karacık, henüz bir yaşındayken babası, annesini boşadı. Çocukluğu Kars'ta geçti. Babası yeniden evlenince, Necla'nın yaşamı üvey anneyle allak bullak oldu. İlkokulu 3'üncü sınıftan terk eden Necla, 13 yaşındayken, ailesiyle İstanbul'a göç etti. İlk kocası Yıldırım'ı o zaman tanıdı. Yıldırım işsizdi. Kaçtılar. İlk çocuğunu 14'ünde dünyaya getiren Necla, 18'inde ikincisini kucağına aldığında, dayakçı kocası onu terk etti ve Necla baba evine döndü. İki çocuğunu, kısa süre sonra boşandığı eşi aldı.

Henüz bir yaşındayken koparıldığı ve babası tarafından görüştürülmediği annesini 19 yaşına geldiğinde tanıdı Necla Karacık. Anne Leyla Şen, o günü şöyle anlatıyor:

‘‘Kocasından yeni ayrılmıştı. Üstü başı dökülüyordu. Sarıldık, hasret giderdik. Babasından boşandıktan sonra yeniden evlenmiştim. Eşim izin verince, onu evimize getirdim. Hayata yeniden başladı.’’ Annesine yük olmamak için çeşitli işlerde çalışan Necla, 22'sinde, Musa Buluter'e (41) áşık oldu. Ev tutup evlilik hazırlığına başladılar. Ancak mutluluğu 9 ay sürdü. ‘‘Musa da ilk kocası gibiydi. Dövüyordu, çapkındı, sürekli yalan söylüyordu. Bir süre sonra ayrıldılar.

Peşini bırakmadı

Musa ayrılığı kabullenemedi. Hemen her gün telefonla aradığı Necla'yı, buluşmaya ikna etti. Sadece konuşacaklardı. Ancak Musa yeni evini görmek için ısrar edince, birlikte eve gittiler. Sonrasını, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi zabıtlarına geçen Necla Karacık'ın ifadesinden öğreniyoruz: ‘‘Banyo yapmak istediğini söyleyerek soyunmaya başladı ve kendisi için ocağa su koydu. Suyu ona götürdüm. Banyoda beni saçımdan kendisine çekti. Elinden kurtuldum. O sırada elindeki bıçak düştü. Bıçağı alıp dışarı çıkarken, arkadan yeniden saldırdı. Ben de bıçağı rastgele sapladım.’’

24 yıla kadar hapsi istenen Necla Karacık, hákimin ‘‘Nişanlınla ilişkiye girdin mi?’’ sorusunu ‘‘Hayır’’ diye yanıtladı. 22 yaşındaki Necla, Bakırköy Kadın Tutukevi'nde kararı bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!