14 ölümlü kazada sanıklar birbirini suçladı

Güncelleme Tarihi:

14 ölümlü kazada sanıklar birbirini suçladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 15:46

Küçükçekmece'de 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin su tankerinin şoförü Adem Gildan ile minibüs şoförü Fuat Barin'ın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

KAZA YERİNDEN FOTOĞRAFLAR 

DuruÅŸmada dinlenen iki sanık ta birbirini suçladı. Adem Gildan" Kazanın olduÄŸu bölgeye yaklaÅŸtığımda bana yeÅŸil ışık yanıyordu. Daha sonra ışık kırmızıya döndü. Kırmızı ışığı görünce frene bastım. Yol ıslak olduÄŸundan araç kaydı ve kitlendi. Bu ÅŸekilde sürüklenip kırmızı ışıkta geçtim. Karşı yönden gelen minibüs baÅŸka bir aracı sollayarak kavÅŸaÄŸa girdi. O da kırmızı ışıkta geçip kullandığı araç ile tankerime çarptı." dedi. Â

*Fuat Barın da kırmızı ışıkta geçmediğini söyleyerek, "Şeridimde ve kendi geçiş hakkımda ilerlerken bir tankerin çok suratli bir şekilde ilerleyerek geçiş istikametime ve üzerime geldiğini fark ettim. Yolun sağındaki bariyerlere doğru aracı kırdıım. " şeklinde konuştu.

*Fuat Barın’ın duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelmesi ve sağlık durumuyla ilgili raporlarını dikkate alan mahkeme heyeti, sanık Barın’ın tutuklama talebini reddetti. Fuat Barın’ın yakınları da Barın’ı görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Adem Gildan ile tutuksuz sanık Fuat Barin hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca kazada hayatlarını kaybeden 14 kişinin yakınları ve kazada yaralananların da aralarında bulunduğu 20 kişi mağdur ve müşteki olarak duruşmaya katıldı.

“FREN KİTLENDİĞİ İÇİN ARACIN HAKİMİYETİNİ SAĞLAYAMADIM"

12 Eylül 2010 tarihinde meydana gelen kazadan sonra ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Adem Gildan suçsuz olduğunu söyleyerek, "olay tarihinde İkitelli yönünden Altınşehir yönüne doğru yol alıyordum. Kazanın olduğu bölgeye yaklaştığımda bana yeşil ışık yanıyordu. 20 metre kala bu durumu fark ettim. Ancak daha sonra ışık kırmızıya döndü. Ben kırmızı ışığı görünce frene bastım. Tanker seklindeki aracım ağır araç olduğu ve o anda boş olduğu için ayrıca yolda ıslak olduğundan fren yapınca kaymaya başladı ve fren kitlendi. Bu şekilde sürüklenip kırmızı ışıkta geçtim. Fren kitlendiği için aracın hakimiyetini sağlayamadım. Bu sırada karşı yönden gelen diğer sanığın kullandığı minibüs başka bir aracı sollayarak kavşağa girdi. O da kırmızı ışıkta geçip kullandığı araç ile tankerime çarptı." dedi.

Haberin Devamı

“3 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİM"

Duruşma salonuna tekerlekli sandalyede gelen tutuksuz sanık Fuat Barın, kazadan dolayı 3 kez kalp krizi geçirdim. Sol bacağım 4 yerinden kırıldı. Tuvalet ihtiyacımı dahi tek başıma göremiyorum" şeklinde konuştu.

“KIRMIZI IŞIKTA GEÇMEDİM"

Olay gününü anlatan Fuat Barın, Altınşehir ve Bağcılar hattında minibüs şoförlüğü yaptığını anlatarak, “Olayın olduğu noktaya yaklaştığımda bana yönelik trafik ışığı yeşil olarak yanıyordu. Ben kendi şeridimde ilerledim. Lacivert renkli bir aracı sollamadım. Kırmızı ışıkta geçmedim. Kendimde şeridimde ve kendi geçiş hakkımda ilerlerken bir tankerin çok suratli bir şekilde ilerleyerek geçiş istikametime ve üzerime geldiğini fark ettim. Yolun sağındaki bariyerlere doğru aracı kırdığımı hatırlıyorum.ödedi. Fuat Barın olay günü minibüse 14 yolcu aldığını hatırladığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

“KAZADA YARALANANLAR ŞİKAYETÇİ"

Kazada hayatlarını kaybeden 14 kişinin yakınları ve kazada yaralananların da aralarında bulunduğu 20 kişi mağdur ve şikayetçi dinlendi. 20 kişi 2 sanıktan da şikayetçi olduklarını cezalandırılmalarını istedi.

“MİNİBÜS KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ"

Kaza sırasında minibüs sürücüsünün hemen yanında bulunan tek koltukta oturan mağdur Müşteki Ertuğrul Ağvan, “Olay tarihinde minibüse Altınşehir’de bindim. Bağcılar’a gidecektim. Olayın olduğu bölgede minibüs yokuş aşağı aşırı sürat ile iniyordu. Minibüs kırmızı ışıkta geçti ve tankere çarptı. Ben sürücüyü uyarmadım. Aracın içinden Kırmızıda geçiyorsun diye uyaranlar olmuştu. Minibüste toplam 25 kişi vardı" dedi.

Haberin Devamı

“BÖLGEDE ÇOK KAZA OLMUŞTUR"

Duruşmada 3 tane de tanık dinlendi. Dinlenen tanıklardan Şadan Mert Biler, “Şirinevler İkitelli –Başakşehir hattında minibüs kullanırım. Bu nedenle kazanın olduğu bölgeyi biliyorum. Birkaç kez ben de burada yol alırken yeşil ışık yandıktan hemen sonra ışığın kırmızıya döndüğünü ve bu nedenle kırmızı ışıkta geçmek durumunda kaldığımı belirtmek istiyorum. Kazandan iki gün sonra uyarı levhaları, hız kesiciler ve hızı gösteren tabelalar kaza gününe kadar yoktu. Bu nedenle bölgede bir çok kazaya yol açılmıştır" diye konuştu.

FUAT BARIN’IN TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Fuat Barın’ın duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelmesi ve sağlık durumuyla ilgili raporlarınıda dikkate alan Mahkeme heyeti Barın’ın tutuklama kararını reddetti. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’den Barın’ın tedavisinin sürüp sürmediği yapılacak başka ameliyatı olup olmadığının sorulmasına karar veren mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ä°DDÄ°ANAME

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz tarafından düzenlenen iddianamede, su tankerinin şoförü olan tutuklu sanık Adem Gildan ile minibüs şoförü olan tutuksuz sanık Fuat Barin'in "Taksirle birçok kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 ile 22 yıl 6 ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

“ADALETE BIRAKIYORUZ HERŞEYİ"

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Ağuan olay günü minibüs şoförünün hemen yanında oturan Ağuan olay gününü hatırlamak istemediğini belirterek, “sanıkların cezalandırılmasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Adalete bırakıyoruz her şeyi. Şoförü diğer arkadaşlar uyardı. 2 gün hastanede yattım. Psikolojik olarak rahatsızım." dedi.

“KARDEŞİM 5.5 AYDIR YOĞUN BAKIMDA"

Şikayetçi Sami Şahbudak olayda annesini babasını ve yengesini kaybettiğini belirterek, “Kaza nedeniyle kardeşim 5.5 aydır hastanede yoğun bakımda tedavi görmektedir. Sanıklardan şikâyetçiyim. " dedi.

Tekerlekli sandalye duruşmaya gelen tutuksuz sanık Fuat Barın’ın yakınları, Barın’ı görüntülemek isteyen basın mensuplarına engel oldu. Barın’ın yakınları basın mensuplarına tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!