'Askeri Casusluk' davasında 14 ilde eş zamanlı operasyon

Güncelleme Tarihi:

Askeri Casusluk davasında 14 ilde eş zamanlı operasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 08:38

İzmir merkezli olarak ’askeri casusluk’ adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri gerekçesiyle yapılan operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınanlar arasında ’askeri casusluk’ operasyonunun düzenlendiği dönemde, Mali Suçlarla Mücadele Büro Amiri olan ve şu an Kilis’te görev yapan emniyet müdürü M.E.Ç., dönemin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve şu an Niğde’de görevli olan H.A., başkomiser, komiser ve polis memurlarının olduğu öğrenildi. Ayrıca operasyon kapsamında, İstanbul’da ’paralel yapı’ iddialarına yönelik düzenlenen bir başka operasyonda yakalanıp tutuklanan başkomiser A.A. hakkında da gözaltı kararı olduğu bildirildi.

TÜBİTAK GÖREVLİLERİ YURTDIŞINA ÇIKMIŞ

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen TÜBİTAK görevlilerinin bir süre önce yurtdışına çıktıkları belirtildi. Yine operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen dönemin emniyet müdürlerinden E.G., M.E. ve H.Ç.’nin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bu arada operasyonda gözaltına alınanların getirildiği Yeşilyurt Semti’ndeki emniyet hizmet binası önünde demir bariyerlerle güvenlik önlemi alındı.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Haberin Devamı

İzmir'de düzenlenen operasyonda bir ayrıntı da ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltı için aranan şüpheliler arasında bulunan TÜBİTAK görevlisi 3 ismin yurtdışında olduğu öğrenildi. İstanbul Yeşilköy Havalimanı'ndan çıkış yaptıkları belirlenen şüphelilerden B.A.'nın 19 Nisan'da Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçtiği, Y.Ç. Ve S.M. K.'nin ise Rus uçağının düşürüldüğü ve savcı Fikret Seçen'in Hollanda'ya gittiği gün olan 24 Kasım'da Moskova'ya giriş yaptıklarının tespit edildiği kaydedildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Kamuoyunda FETÖ/PDY Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin, İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturmada, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları ve bu davanın şüphelilerinin toplum nazarında itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialara yönelik daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılmış bulunan ve halihazırda devam eden soruşturma kapsamında; Toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbeli emniyet personeli ve TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu toplam 25 kişiye yönelik olarak 03.12.2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir" denildi.

ŞANLIURFA’DA 1 KOMİSER GÖZALTINDA

operasyon kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’nde görevli komiser A.B. de, meslektaşları tarafından bu sabah gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen komiserin gün içerisinde İzmir’e gönderileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!