Tatbikat komutanı Ergenekon şüphelisi

Güncelleme Tarihi:

Tatbikat komutanı Ergenekon şüphelisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2010 12:32

ÜÇÜNCÜ Ordu Komutanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan ‘2010 Kış Tatbikatı’ için Kars’ın Cumhuriyet Köyü yakınlarındaki Akbaba Dağı eteklerinde hazırlıklar tamamlandı. Tatbikat bölgesinde yeterince kar olmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLARDAN FOTOĞRAFLAR

Erzincan'da Ergenekon davasının 1 numaralı şüphelisi Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in sorumluluğunda, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç’ın sevk ve idaresinde yapılması planlanan 2010 Kış Tatbikatı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanlarının yarın bölgeye gelerek izleyecekleri tatbikat için Kars- Erzurum karayolunun 10’uncu kilometresinde, Cumhuriyet Köyü yakınındaki Akbaba Dağı'nın eteğinde askeri birlikler konuşlandı.

Mehmetçiğin kış koşullarında barınmasını ve araziye uyum sağlamasını amaçlayan, iki yılda bir yapılan Kış Tatbikatının karlı bölümleri de Sarıkamış yakınındaki Allahuekber Dağları'nda icra edilecek.

Tatbikat komutanı Ergenekon şüphelisi
Erzincan'da Ergenekon davasının 1 numaralı şüphelisi Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk


Allahuekber Dağları'nda 22 Aralık 1914'te başlayıp 5 Ocak 1915’te sona eren Osmanlı- Rus savaşı sırasında Genelkurmay kayıtlarına göre 60 bin asker, tek kurşun atmadan donarak şehit düşmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!