Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
08 Şubat 2012 Çarşamba 04:44

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kız yurdunda isyan

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA) 2 Mart 2010
VAN'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan kızlar, Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eskiden yaptığı psikolojik danışmanlık görevine geri döndürülmesine isyan etti.

KIZ YURDUNDA İSYAN / WEB TV    

Kızlar, yurtta yatakları ve battaniyeleri ateşe verdi, camları kırdı. Yangına itfaiye müdühale ederken, sinir krizi geçiren bazı kızlar, hastaneye kaldırıldı.   

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Selimbey Mahallesi'ndeki Van Kız Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan bir grup kız, görevini ekaleten yürüten Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eskiden yaptığı psikolojik danışmanlık görevine döndürüldüğünü öğrenince buna tepki gösterip, kaldıkları yurdu ateşe verdi. Kaldıkları odalarda yatakları ve battaniyeleri ateşe vererek pencereden atan kızlar, ayrıca yurdun camlarını kırdı. Küçük bir grup tarafından başlatılan bu isyan, diğerlerinin de katılımıyla büyüdü. Pencerelere çıkan bazı kızlar, ağlayarak sinir krizi geçirdi. Olay yerine itfaiye, ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yanan yatak ve battaniyelerdeki alevleri söndürdü.   

Kız yurdunda olaylar halen devam ederken, ağlamaktan sinir krizi geçiren bazı kızlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

VALİ YARDIMCISI, KIZLARI İKNA ETTİ

Yurtta çıkan olaylar, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz'ın devreye girmesi ile saat 18.45 sıralarında sona erdi. Vali Yardımcısı Yılmaz, yurda girerek psikolojik destek alan ve olayların çıkmasına neden olan, kapıların arkasına ranzaları koyan 13 kız öğrenci ile görüşerek onları ikna etti. Bunun üzerine kızlar eylemlerine son verdi.

MÜDÜR, GÖREVE DEVAM EDECEK

Vali Yardımcısı Yılmaz, çıkışta yaptığı açıklamada, kızların müdürlerinin eski görevine dönmesi için bu olayı çıkardıklarını söyledi. Vali Yılmaz, müdür vekili Uğur Çimen'in geçici olarak tekrar eski görevine alındığını belirterek, “Şimdilik herhangi bir problem kalmadı. Kızlar müdürlerinin görevinde kalmasını istiyor. Olay sırasında bazı öğrencilerin ellerinde kesikler oluşmuş. Onların da tedavilerini yurt içerisinde yaptırdık” dedi.

 

  Yorum Sayısı 3 / 24     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Murat Yıldız 03/03/2010 - 0:22
Yaktığınız mallar bizim cebimizden çıkan paralarla alınıyor ya yakın ! Cebinizden çıksaydı toz kondururmuydunuz bakayım , Asıl sizi sürmeleri lazım ya o krumlardan !!
Çok İyi %20 İyi %20 Normal %20 Kötü %20 Beğenmedim %20
İLKAY ÖZGÖÇMENOĞLU 03/03/2010 - 0:16
BURADA YORUM YAZAN BAZI KİŞİLER İÇİN SICAK EVLERİNDE ATIP TUTMAK KOLAY! YETERKİ VERGİM BU KURUMLARA HARCANSIN HELAL OLSUN!
Çok İyi %20 İyi %20 Normal %20 Kötü %20 Beğenmedim %20
Erdoğan Özgenç 02/03/2010 - 23:45
Şu kız çocuklarımızın eğitimine korunmasına ve hayata
hazırlanmasına gerekli önemi verebilsek artık nasıl olur.
Vali kararı şimdilik onaylamış ama emin oluna ona da
Ankaradan talimat gelmiştir.Yoksa kendi başlarına bir
karar alamazlar.Zaten ben onların şimdiye kadar ne işe
yaradığını anlamadım
Çok İyi %25 İyi %25 Normal %25 Kötü %0 Beğenmedim %25
Bu haberin diğer yorumcuları
kayra acer
Doğrucu Davut
Altan Apaydın
Ayten Demir
Mesut Sarp
kadir yıldız
Hayrettin ASLAN
TEOMAN KIRIKKS
ARMAN PROROV
Mavera ün Keder
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 24     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH