Rehabilitasyon merkezi talan edildi

Güncelleme Tarihi:

Rehabilitasyon merkezi talan edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 14:42

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından Japon Kızılhaçı tarafından depremzedelerin rehabilitasyonu amacıyla inşasına başlanan ve 2003 yılında tamamlanan, ancak hiç kullanılmayan 250 yataklı “Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi”nin, talan edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

RUH SAĞLIĞI MERKEZİ YAĞMALANDI / FOTO GALERİ

AK Parti Yalova milletvekili İlhan Evcin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığından Kızılay'a devredilen, ancak bürokratik engeller nedeniyle faaliyete geçirilemeyen rehabilitasyon merkezinin, geçen ay imzalanan protokolle Sağlık Meslek Yüksekokulu yapılması için Yalova Üniversitesine (YAÜ) tahsis edildiğini hatırlattı.

Evcin, yaklaşık 4 milyon dolara mal olan rehabilitasyon merkezinin tamamlanmasından sonra bir türlü kullanıma açılamadığını belirterek, şunları söyledi:
“Ben burayı ilk ziyaret ettiğimde İl Genel Meclisinde görevliydim. 2005 yılında burada yemek kaşığından tutun, servisine, çarşafına, yastığına kadar her şey vardı. Şimdi ne kablosu kalmış ne kapısı ne de penceresi, hiçbir şey kalmamış. Kabloların hepsini sökmüşler. Şimdi nereden ne kablo sökülmüş, onu bulmaya çalışıyorlar. Her şeyi talan etmişler.”

Rehabilitasyon merkezinin talan edilmesinde, “Burası şu amaçla verildi. Bunu şuraya, buraya veremezler” diyen kişilerin de katkısı olduğunu savunan Evcin, şöyle devam etti:
“5 sene içinde talan edildi. Görünce ağlarsınız. 5 sene önce ben gezdim. O zaman elektrik şalterini kaldıracaktınız, hizmete hazır durumdaydı. Şimdi ne olacak bu hadise? Siz vermeye çalışıyorsunuz, oradan bir bürokratik bir hadise ortaya çıkıyor. Burası depremde zarar gören, depresyona giren çocukların psikolojik tedavisi amacıyla yapılmış bir yer. Belki de ihtiyaç da var Türkiye'de. Burasını ne Sağlık Bakanlığı açmış ne Kızılay açmış ne de başına bekçi koymuşlar. Tamamen talan olmuş, berbat durumda.”

Rehabilitasyon merkezi binasının, YAÜ'ye verilmesine de değinen Evcin, şunları kaydetti:
“Şu an geldiğimiz durum itibariyle üniversite orayı yıllık olarak kiraladı. 1-2 yıl bu tadilatları yapacağından dolayı kira beldeli alınmıyor. O protokolle yine başımız derde girmezse, üniversitemiz 2 senelik meslek yüksekokulu açacak, tıp fakültesinin çekirdeği olacak bir tarzda kullanacak. Amaç ileride YAÜ'ye tıp fakültesi kazandırmak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!