Erdemli’de 72 kişilik kadroya 2 bin 500 başvuru

Güncelleme Tarihi:

Erdemli’de 72 kişilik kadroya 2 bin 500 başvuru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 13:55

MERSİN’in Erdemli İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü, Alata Araştırma Müdürlüğü, Orman İşletmesi ve Özel İdare kurumlarında 3.5 ile 4 aylık geçici personel alımı için ihtiyaç duyulan 72 kişilik kadroya yaklaşık 2 bin 500 kişi başvuru yaptı.

‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında Erdemli İlçesi’nde ihtiyaç duyulan 72 kişilik kadroya Erdemli Lisesi’nin konferans salonunu dolduran işsizler başvurdu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı iş başvurusu için gerekli sayıdan daha fazla başvuru yapıldığından noter huzurunda kura çekilmesine karar verildi.
Erdemli 1'inci Noter Başkatibi Fatma Başer tarafından yapılan çekilişte 2 bin 500 kişi arasından, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne alınacak 40, Orman İşletme Müdürlüğü’ne alınacak 10, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Müdürlüğü’ne 20 ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne alınacak 2 personel belirlendi.

Mersin İş- Kur Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan, işe alınanların 3.5 ile 4 ay arasında değişen süreyle asgari ücretten çalışacaklarını, sigortalarının yatacağını, projenin amacının geçici de olsa işsizlere iş imkanı sunmak ve işsizlerin çalışma hayatından yabancılaşmasını engellemek olduğunu söyledi.

Dün de Silifke İlçesi’nde Milli Eğitim, Orman İşletme ve Özel İdare Müdürlüklerinde geçici olarak görevlendirilecek 58 personel için 2 bin kişi başvurunca noter eşliğinde kura çekilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!