Sağır ve dilsiz sürücü

Güncelleme Tarihi:

Sağır ve dilsiz sürücü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2010 11:42

BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde sağır ve dilsiz 26 yaşındaki Mehmet Akif Koç’un yönetimindeki otomobil, bir araç tarafından sıkıştırılınca kontrolden çıkarak takla attı.

Haberin Devamı

POLİSLE BÖYLE ANLAŞTI - FOTO GALERİ

POLİS ZOR ANLAR YAŞADI - WEB TV 

Polis, otomobilden yara almadan çıkan sürücü ile önce el kol hareketleriyle iletiÅŸim kurmaya çalıştı. Bunda baÅŸarılı olamayınca yazışmayı tercih eden polis, sürücünün yazılarını okuyamayınca yüksek sesle sorular sorarak, kazayla ilgili bilgi almaya çalıştı.Â

Kaza, bugün saat 06.00 sıralarında Merkez Osmangazi İlçesi Kültürpark Metro Durağı önünde meydana geldi. Sağır ve dilsiz olduğu için H sınıfı ehliyeti bulunan Mehmet Akif Koç’un yönetimindeki 16 DB 933 plakalı otomobil, iddiaya göre başka bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak takla attı. Sürücü Mehmet Akif Koç, ters dönen otomobilden yara almadan çıktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ve kazanın nasıl olduğuna ilişkin tutanak tutmak için sürücünün ifadesini almak isteyen polis ekipleri, Mehmet Akif Koç ile iletişim kurmakta zorluk çekti. Sürücü Koç, nereden gelip, hangi yöne gitmek istediğini, otomobilde kendisinden başka birinin bulunup bulunmadığını öğrenmek için el kol hareketleriyle anlaşmaya çalışan polisler, iletişim kuramayınca soruları bir kağıda yazarak Mehmet Akif Koç'un cevaplamasını istedi. Ancak sürücünün yazısını okuyamayan polislerin, el kol hareketlerini de kullanarak yüksek sesle sorular sormaya çalışmasıyla ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Mehmet Akif Koç’un alkolsüz olduğunu belirleyen polis, görgü tanıklarının ifadesinden sürücünün otomobilde yalnız olduğunu, bir araç tarafından sıkıştırıldığını, otomobilden de kendi imkanlarıyla çıktığını öğrenip tutanağa geçti.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!