Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 16:11

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Özelleştirme heyeti içeri sokmadılar

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), (DHA) 8 Şubat 2010
YATAĞAN Termik Santrali (YEAŞ) ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi'nin (GELİ) özelleştirilmesinde ilk basamak olan, maliyet bedellerinin hesaplanması ihalesini kazanan konsorsiyumun temsilcileri Muğla'nın Yatağan İlçesi'ne geldi. Firma temsilcileri, sendikacılar ile barikat kurup giriş çıkışları tutan bine yakın işçinin direnişiyle karşılaştı. Olayların büyümesini jandarma önlerken, santrale sokulmayan firma temsilcileri ilçeden ayrılmak zorunda kaldı.

İŞÇİLER ÖZELLEŞTİRME HEYETİNİ PÜSKÜRTTÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali ve GELİ'nin maliyet bedellerinin hesaplanması için bir süre önce ihaleye çıktı. İhaleyi kazanan City Group, Oyak Yatırım, Master Danışmanlık ve Socoin Danışmanlık firmalarının oluşturduğu konsorsiyum, bugün Yatağan İlçesi'ne 20 kişilik heyet göndererek çalışmaları başlattı.    

Fizibilite çalışmalarını yürütecek heyetin Yatağan Termik Santrali’nde incelemelerde bulunacağını öğrenen özelleştirmeye karşı sendikacılar ise harekete geçip kapıları tuttu. Santralin kapısında yaşanan arbedenin ardından heyettekiler, içeri giremeyeceğini anlayınca sosyal tesislere geçip beklemeyi tercih etti. Bu sırada Yatağan Termik Santrali ve GELİ'de çalışan yaklaşık 1000 işçi de santrale gelip giriş kapısı önünde barikat kurdu. Yağmura rağmen toplanıp özelleştirme karşıtı sloganlar atan işçilerin 3 saate yakın süren eylemine Yatağan Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kuzu da ekmek dağıtarak destek verdi. Bazı kadınlar da eşlerine destek için santral önünde yerlerini aldı. Eylem süresince santralden hiçbir aracın çıkışına ve girişine izin verilmedi. İşçiler, ‘Yatağan'ı satın da görelim sizi, siyasetçi katili yapmayın bizi’ ve ‘Ölümüne direnir Yatağan işçisi’ sloganları attı.

FİRMA TEMSİLCİLERİ İLÇEYİ TERK ETTİ

Eylem YEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’nun santrale gelip sendika başkanlarıyla görüşmesi ile sona erdi. Şerifoğlu ile görüşen Türk- İş Muğla İl Temsilcisi ve Maden- İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes- İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, fizibilite çalışması için gelen firmanın yetkililerinin ilçeyi terk ettiğini belirterek işçilere sükunet çağrısı yaptı.

Özelleştme için düğmeye basıldığını ifade eden Süleyman Girgin, işyerlerinin kapılarında her gün iki işçinin nöbet tutacağını ve bu firmaların temsilcilerinin içeriye girmelerine kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi.

Santral önünde toplanan yaklaşık bin işçi daha sonra alkışlarla tempo tutarak olaysız dağıldı.

 

  Yorum Sayısı 3 / 25     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
olcayto gitgel 08/02/2010 - 21:12
yatağan emekçileri sizleri selamlıyorum.....
Çok İyi %66 İyi %5 Normal %5 Kötü %5 Beğenmedim %16
raskalnikov moderndünya 08/02/2010 - 20:09
21yy da elektrik üreten devlet mi kaldı, zararı tüm halka yükledikleri zaman işçi kardeşler o yüklü maaşlarından zararı karşılıyor mu?
Çok İyi %20 İyi %3 Normal %6 Kötü %3 Beğenmedim %65
merve sunar 08/02/2010 - 19:11
ben yatağan termik santralde çalışan bir işçinin kızıyım bu özelleştirmeye izin vermedik vermeyeceğizde bizim sloganımız belli ÖLÜMÜNE DİRENİR YATAĞAN İŞÇİSİ. saat 19:02 şimdi tekrar haber geldi firma yine gelyormuş toplanıp yine gidecez ekmek teknemize...
Çok İyi %73 İyi %3 Normal %3 Kötü %3 Beğenmedim %15
Bu haberin diğer yorumcuları
Zekiye Gulsah Karatas
mevlüt berk
gürhan girgin
ismail bülent özcanlı
ÖKÜZ Amet
Kemal Ersöz
bülent ekemen
SADIK MERT TEZİŞ
Sarp A.
HASAN GÜRELLİLER
ercan togay
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 25     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH