Saniyede dört aşk romanı satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Saniyede dört aşk romanı satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 00:00

114 ülkede, 28 dilde aşk romanları yayınlayan, 2009 yılında 130 milyon kitap satarak saniyede dört kitap satma rekorunu kıran dünyanın önde gelen yayıncılarından Harlequin, uluslararası ağını genişletme projesi kapsamında 20’nci ofisini Türkiye’de açtı.

Haberin Devamı

TÜM dünyada milyonlarca kadına romantizm, tutku ve aşk dolu kitaplarla ulaşan Harlequin Yayınları artık Türkiye’de. 2010 yılında uluslararası operasyonlarını artırmayı hedefleyen Harlequin, bu hedef doğrultusunda ilk durak olarak Türkiye’yi seçti.
Harlequin Yayınları’nın Türkiye lansmanı, yöneticilerin de katılımıyla Çırağan Palas Otel’de yapılan basın yemeğiyle gerçekleşti.
Kuruluşundan beri toplam 5,8 milyar kitap satan Harlequin’in sadece geçtiğimiz yıl, New York Times, USA Today ve Publishers Weekly gibi yayınların en çok satanlar listelerinde 176 kitabı bulunuyor.

Harlequin’in lisanslı ortağı olarak, 1998 yılından beri Türkiye’de Ekip A.Ş faaliyet gösteriyordu. Bu süreç içerisinde 8 Harlequin kitap serisi beşer aylık aralıklarla Türkiye ve Kıbrıs’ta satışa sunuldu. Ancak bu ilişkinin yeni safhasında kitapların bütün çeviri, yazı işleri ve baskı işlemleri Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Ayda iki yeni roman

Danışmanlığını Ekip A.Ş.’nin başkanı Arda Gedik’in yaptığı Harlequin Türkiye, ilk aşamada gazete büfeleri ile sınırlı olan mevcut satış noktalarını büyük kentlerdeki süpermarketler ve kitap dükkanlarını kapsayacak şekilde genişletecek. Ayrıca her ayın 1’inde ve 15’inde kadın okuyucularına yönelik yeni romanlar yayınlayacak. Harlequin’nin kadrosunda değişik uyruklardan bin 100 yazar var. Aralarında şimdilik Türk yazar bulunmuyor. Ama Harlequin Şirketler Grubu Denizaşırı Ülkeler Başkan Yardımcısı Stephen Miles, “Bu fikir ileride gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeler arasında. Yapacaklarımız ve alacağımız sonuçlarla ilgili çok heyecanlıyız. Başta kadınlar olmak üzere, her yaştan genç ve yetişkine hitap edeceğimize inanıyoruz” diyor.

Deha ile delilik kardeş çıktı

Haberin Devamı

DIŞ HABERLER SERVİSİ
İNGİLİZ ve İsveçli bilimadamları, üstün başarı gösteren insanların çoğunun manik depresif olduğunu keşfetti. Zeka ile “bipolar bozukluk” arasında bağ olduğu böylece ilk kez kanıtlandı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki King’s College ve İsveç’in başkenti Stockholm’deki Karolinska Institute’a bağlı bilimadamları, araştırmayı 700 bin yetişkin üstünde gerçekleştirdi. Okul yıllarında en yüksek notları alanların aynı zamanda bipolar (çift kutuplu) bozukluğa sahip olma ihtimalinin dört kat yüksek olduğu belirlendi. Sonuçlar, saygın tıp dergilerinden British Journal of Psychiatry’de yayınlandı.

Sokrat’tan Woolf’a

Uzmanlara göre bu sonucu tarihi veriler de doğruluyor. Sokrat, Plato, Aristo, Vincent Van Gogh, Sylvia Plath ve Virginia Woolf metinlerinde de bipolar bozukluk izlerine rastlandı. “Delilikle dehanın kişide beraber bulunduğu” fikri Aristo’dan beri savunuluyor.

GÜNÜN AJANDASI

Kağıttan eserler

Haberin Devamı

KAĞIT kesme çalışmalarıyla tanınan Halil Vurucuoğlu yeni sergisiyle Dirimart’ta. Bu üç boyutlu işlerin görüldüğü sergisinin adı “Üç boyutlu kağıt kesme defter”. Tel: 0212 291 34 34.

Aşkın soğuk hali

İSTANBUL Modern Sinema’da bugünden itibaren “Sıfır Derecede Aşk” adlı film gösterimleri yapılacak. 21 Şubat’a kadar gösterimi sürecek filmlerde kuzey topraklarında geçen farklı türden aşk öyküleri anlatılıyor. Biri vampir iki çocuğun aşkı, küçük bir kasabada yaşayan iki genç kızın sancılı büyüme hikâyesi, bir piyanistin iç yolculuğu, kutuplarda kader ve aşk ilişkisini sorgulayan dairesel bir aşk öyküsü... Gösterimler tüm müze ziyaretçilerine ücretsiz olacak.

Akbar Bakırköy’de

Haberin Devamı

ÜNLÜ piyanist ve besteci Anjelika Akbar, 5 Şubatta Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde konser verecek. Akbar konserde, çoğunluğu kendi eserlerinden oluşan özel bir repertuvar ile dinleyicilerin karşısına çıkacak. Eserlerini oluştururken barış ve kardeşlik temalarını ön planda tutan Akbar, lirik, mistik ve melodiye bağlı bestelere imza attı.

Mahalle dersleri

DİLRUBA Saatçi’nin yönettiği, Tiyatro Maan’ın sahnelediği “Üç Kuruşluk Mahalle Dersleri”adlı oyun 5-6 Şubat’ta sahnelenecek. Ötekileştirmelere meydan okuyarak “Biz de varız” diyen dört transseksüelin başrolde olduğu oyunda karmaşık bir aşk ilişkisi izleyeceksiniz.

Panoroma 1453’ü 721 bin kişi gezdi

Haberin Devamı

A.A
İSTANBUL’da 31 Ocak 2009 tarihinde açılan “Panorama 1453 Tarih Müzesi”ni bir yılda konuk devlet başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 721 bin 116 kişi ziyaret etti. Dünyadaki tek “tam panoramik” müze olan Panorama 1453, ziyaretçilere üç boyutlu görüntüler ile mehter marşı ve top sesleri eşliğinde İstanbul’un fethini yeniden yaşama imkanı veriyor. İstanbul’un fethedildiği ve Fatih’in otağını kurduğu, Eski Topkapı Otogarı’nın yerine kurulan müzede, 3 bin metrekarelik bir alanda on bine yakın figür resmediliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, “Doğal mekan algısı aynı zamanda siz müzenin dışındayken de surları görüyorsunuz. Bu sefer panoramanın içerisinde yine aynı surları gördüğünüzde, aynı gökyüzünü gördüğünüz algısına kapılıyorsunuz. Bu da gerek doğal mekan itibariyle, gerekse de kullanılan teknik itibarıyla dünyanın en önemli mekanlarından biri haline gelmiş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Picasso’nun eşine 8.1 milyon sterlin

İSPANYOL ressam Pablo Picasso’nun, eşi Jacqueline’i resmettiği portresi, 8,1 milyon sterline (yaklaşık 20 milyon TL) satıldı. Müzayede evi Christies’in Londra şubesinde önceki gün yapılan açık artırmada, 3 ila 4 milyon sterline satılması beklenen Picasso’nun “Tete de Femme (Jacqueline)” adlı portresi, tahmin edilen fiyatın üzerinde alıcı buldu.
1981’den bu yana özel bir koleksiyonda tutulan, 1963 tarihli portrede  Picasso ikinci eşi Jacqueline’i resmetmiş. Eşinin kısa boyunlu olmasını “mizahi”  bir yönden gören Picasso, uzun boyunlu bir kadın portresi yapmış. ? A.A

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!