Ergenekon'da 3 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda 3 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 06:56

ENGENEKON Ana Davası'nda tutuklu yargılanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, Doç. Dr. Ümit Sayın ile Muhammet Yüce mahkeme tarafından tahliye edildi. Mahkeme, Gürses, Sayın ve Yüce için yurdışına çıkış yasağı da koydu.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş, İsmail Yıldız, Muzaffer Senocak. Mehmet Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy, Selim Akkurt, Hikmet Çiçek ve Nusret Senem'in ise tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün bu sanıkların tahliyesi yönünde oy kullandı.

PERİNÇEK MAHKEME BAŞKANINA BAĞIRDI

Tahliye kararının açıklanmasının ardından mahkeme heyeti salondan çıkarken davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Tahliye edilmesinin gerekçesini açıklayacaksınız. Sizi tehdit ediyor” diye bağırdı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de yüksek bir ses tonuyla “Tehdit edenin ağzını karışlarım” diye karşılık verdi. Doğu Perinç de “Hiç karışlayamazsınız, gördük işte” diye yanıt verdi. Köksal Şengün ise “Size öyle geliyor” diyerek, salondan ayrıldı.

Duruşma, 22 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

Haberin Devamı

AVUKAT DÜŞÜNECEK

Ergenekon Ana Davası'nın 7 Aralık 2009’daki oturumda, Ergenekon Soruşturması'nda gizli tanık ‘Anadolu’ olarak ifade verdiğini açıklayan tutuklu sanık Doç. Dr. Ümit Sayın, örgüt kurmak ve yönetmek iddiasıyla yargılanan Türk Ortadoks Patrikhanesi basın sözcüsü Sevgi Erenerol’un avukatı Vural Ergül’den avukatlığını yapmasını istedi.

 Avukat Vural Ergül de Ümit Sayın’ın bu talebini düşüneceğini söyledi. Ümit Sayın’ın gizli tanık ‘Anadolu’ olduğunu açıklamasının ardından avukatı Mehmet Aytekin, müvekilinin kendisine ve genel anlamda herhangi bir avukat ihtiyacı kalmadığını belirtmiş ve avukatlığından çekilmişti. Tutuklu sanık Ümit Sayın ise söyleyecek bir şeyi olmadığını belirterek barodan avukat atanmasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!