Türk bağışçıya El Kaide hatırası

Güncelleme Tarihi:

Türk bağışçıya El Kaide hatırası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Yapılan son operasyonlarla çökertilen, aşırı dinci terör örgütü El Kaide’ye bağlı 57 kişilik oluşumun, bir organizasyonla kurban başına 130 dolar topladığı, elde edilen parayı da Afganistan’da terör eylemlerini sürdüren örgüte gönderdiği ortaya çıktı.

SİLAHLI ÇOCUKLAR YER ALDI - FOTOGALERİ

Afganistan’daki örgüt üyelerinin de, bağışlarla kurban kesildiğini göstermek üzere, elleri Kalaşnikoflu çocukların da kullanıldığı kesim fotoğraflarını kurban sahiplerine gönderdiği belirlendi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığı koordinesinde çökertilen, fikir babalığını Vakit Gazetesi eski yazarı Mustafa K.’nın yaptığı ileri sürülen El Kaide örgütüne bağlı 57 kişilik oluşumun, düzenlediği organizasyonla kurban başına 130 dolar toplayarak elde edilen parayı Afganistan’a gönderdiği ortaya çıktı. Oluşumun, parayı da kurban bağışı ve düzenlenen yardım günlerinden elde ettiği belirlendi.

Silahlı çocuklar kullanıldı

Afganistan’daki örgüt üyelerinin de kesim sırasında inandırıcı olması için çektikleri fotoğrafları kurban sahiplerine gönderdiği belirtildi. Bu fotoğraflarda eli silahlı çocuklar ve yüzünü kapatan örgüt üyeleri de yer aldı. Şüphelilerin evlerinde ele geçen kitap ve dokümanları inceleyen polis, kendileri ve kendi düşünce yapıları dışındaki herkesi kafir olarak gören örgüt üyelerinin hazırladıkları özel kitapçıklarla Kuran kursu adı altında açtıkları yerlerde eğitim verdiklerini de belirledi. Örgüt üyelerinin, Kuran’daki ayetlerden içinde ‘cihat’ (din adına yapılan savaş) geçen bölümlerden alıntı yapılarak hazırlanan kitapçıklarla eğitildiği ortaya çıktı.

Sanal ortamda kampanya

El Kaide’nin çökertilen Türkiye oluşumu, yapacağı faaliyetleri sanal ortamda üyelerine iletmek için Elif Medya Grubu’nu kurdu.
Örgüt üyelerinin Somali, Afganistan, Türkiye ve Suriye gibi ülkelerde cihat adı altında yaptıkları eylemlere ait görüntüleri grubun aracılığı ile kurulan “diriliszamani” ve “siyahsancaklar.blogcu” sitelerinde yayınladılar. Örgütün düzenlediği yardım geceleri ve kampanyaları da bu grup organize etti.

Operasyonlar sürüyor

Yine bu grup, Türkiye’den gönderilen paralarla Afganistan’da kurban kestirdi. Para verenlerin kurbanların kesildiğini göstermek için fotoğraflar da çekildi. Fotoğraflarda duvara asılı Elif Medya yazılı bez afişler de yer aldı. Bu arada, El- Kaide terör örgütüne yönelik Adana merkezli yapılan operasyonlar kapsamında Mersin’da yakalanan 17 kişiden 6’sı tutuklandı.

Sanal mücahit Elif Medya

TALİBAN’ın uluslararası blog sağlayıcısı Wordpress üzerinden Türkçe propaganda yapan sitesi ‘Elif Medya’, geçen yıl, hizmet şartlarına uymayan içerik nedeniyle engellendi. Elif Medya’nın kuruluşu, İslami forumlarda “Afganistan’daki mücahit kardeşlerimizin ve mağdur Müslümanların sesi olmaya çalışacağız”sözleriyle duyurulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!