Baransu: Belgeler bavul içinde geldi

Güncelleme Tarihi:

Baransu: Belgeler bavul içinde geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 10:08

CNN Türk televizyonunda Hasan Cemal ve Cengiz Çandar 'Tecrübe Konuşuyor' programını bu kez Taraf Gazetesi'nde yaptı. Programa, Taraf Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ve Mehmet Baransu konuk olarak katıldı. Baransu, Balyoz gibi darbe planlarının nereden ve nasıl geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cengiz Çandar'ın, "Bu belgeler nereden ve kimden geldi?" sorusunu cevaplayan Baransu şöyle dedi:

"Bu belgeler bir bavul içinde Taraf'a geldi. 3 kişinin tatile çıkacağı zaman hazırlayacağı bir bavul şeklinde Taraf'a geldi. Bunların içinde orjinal belgeler ve DVD'ler vardı. Bunların nereye geldiğini söylemeyeceğim. Haber kaynağım bana bunların taranmış 4 DVD'sini verdi. Bu bavulu getiren kişide bunların orjinal DVD'leri vardı. DVD'lere ekleme yapmak mümkün değil. Çünkü bu eklemeler elektronik olarak saptanabilir. Ben bu CD'leri savcılığın isteği üzerine kendilerine teslim ettim. Süha Tanyeli'nin el yazısı ile yazılmış not defterini gördüm.

 

Haberin Devamı

Cengiz Çandar: Bugün İlker Başbuğ bu belgeleri sızdıran 9 kişinin tutuklu olduğunu söyledi. Sana bunları getiren kişi şu an tutuklu mu?

Mehmet Baransu: Bana bu belgeleri getiren kişi henüz tutuklanmadı. Kendisi bana dün belgeler verdi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan bu ses kayıtlarının arasına ekleme yapıldığını söylemişti. Bu ses kayıtları CD halinde değil, tam 9 tane teyp kaseti. Bunlara ekleme yapılamaz."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!