Rüzgar otobüsü ÅŸarampole yuvarladı: 1 bebek öldü

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar otobüsü şarampole yuvarladı: 1 bebek öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 09:55

Silivri'de kar yağışının ardından buzlanan yolda rüzgarın kontrolden çıkardığı otobüs şarampole yuvarlandı. Kazada otobüsün altında kalan 6 aylık bebek öldü. Bebeğin annesiyle birlikte 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Silivri'deki kazadan fotoÄŸraflar

ŞİDDETLÄ° FIRTINADA OTOBÃœS DEVRÄ°LDÄ° / WEB TV Â

Edirne-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, saat 02.30 sıralarında O-2 Otoyolu Kınalı KavÅŸağı'nı Ä°stanbul yönünde geçtikten yaklaşık 1,5 kilometre sonra aşırı rüzgar ve buz yüzünden kontrolden çıkarak ÅŸarampole yuvarlandı. Yaklaşık 3 metre aÅŸağı uçan otobüs ters döndü. İçerisinde personel dahil 7 kiÅŸi bulunan otobüste Neylan Güdük ile bebeÄŸi ve 30 yaÅŸlarında bir erkek yolcu koltukların arasında sıkıştı.Â
     Â

Kaza sonrası otobüsün sürücüsü, muavin ve 2 yolcu kendi imkanları ile otobüsten çıkmayı başardı. Ancak koltukların arasında sıkışın Neylan Güdük, bebeği ve diğer yolcuyu kurtarmak için bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Hava sıcıklığının -4 derece olması ve yollardaki buz, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

İtfaiye önce Neylan Güdük'ü yaralı olarak kurtardı. Ancak Neylan Güdük'ün kucağındaki bebeğinin öldüğü belirlendi. İtfaiye diğer yolcuya, otobüsün kaportasını portatif metal kesme makinasıyla keserek ulaştı. Bu yolcu da ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Yaralıyı almak için bekleyen bir ambulansın açık olan arka kapısı aşırı rüzgar yüzünden kırıldı. Yaralanan Neylan Güdük ile eşi Adem Güdük, Fatih Kayalı ve Mehtap Bekir Silivri'deki Özel Anadolu, otobüs şoförü Yusuf Öcal ile Kemal Çetingürbüz Silivri Devlet hastanelerine kaldırıldı.

İtfaiye ve jandarma yetkilileri otobüste az sayıda yolcu bulunmasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti. Kaza yüzünden trafiğe kapatılan yol, bir süre sonra kontrollü olarak açıldı.

Otobüsten yaralı kurtulan sürücüler, jandarmaya verdikleri ifadelerinde kazaya şiddetli rüzgarın otobüsü savurması yüzünden meydana geldiğini söyledi. nın neden olduğunu söylediğini belirttiler.

O-2 Otoyolu (TEM) Edirne yönü şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir olarak Hadımköy gişelerinde itibaren trafiğe kapatıldı. Sürüceler O-1 Karayoluna (E-5) yönlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!