‘Öğrenciler yarın karne alamayabilir’

Güncelleme Tarihi:

‘Öğrenciler yarın karne alamayabilir’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 14:24

Yarın illk ve orta dereceli okullar yarıyıl tatiline giriyor. Ancak öğrencilerin karne alıp alamayacağı belli değil. Karneler Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeki ‘e-okul’ adlı bölüm kanalıyla hazırlanıyor. Ancak sisteme iki gündür giriş yapılamıyor. Bu nedenle bir çok okul karnelerini henüz hazırlayamadı.

Haberin Devamı

Eğitim- İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, sömestr tatili nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda karne dağıtılacağını, karnelerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeki ‘e-okul’ adlı bölüm kanalıyla hazırlandığını fakat iki gündür sisteme giriş yapılamadığını belirtti. Demir, birçok okulun karnelerini henüz hazırlamadığını söyledi.

Demir, “Öğrencilerin not, devamsızlık ve adres bilgileri teknolojik olarak artık merkezi sistemde toplanıyor. Okul idarecileri öğrenci ile ilgili bilgileri, ‘e-okul’ adlı bölüme kaydediyor. Bu bölüme öğrenci velileri de verilen şifreler kanalıyla girerek, öğrencilerini sürekli kontrol altında tutabiliyor. Ayrıca bu bölümde, öğrencilere dağıtılan karnelerin şablonu var. Okul idarecileri ve öğretmenler, bu şablon aracılığıyla karneleri hazırlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bu bölüme kaydedilen notların karneye de yazıldığını belirten Demir, “Fakat son iki gündür bu sisteme giremiyoruz. Aldığımız bilgilere göre birçok okul sisteme giriş yapamadığı için karnelerini hazırlayamadı. Eğer yarın öğle saatlerine kadar sistem çalışmazsa birçok okul karne dağıtamayacak” diye konuştu.

Veli Demir, öğrenciler için karne günlerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Demir, “Öğrenciler bir dönemlik çalışmanın sonucunda karnelerini alacaklar. Fakat karneler hazırlanmadığı için karnelerine kavuşamayacaklar. Hayal kırıklığı ve psikolojik sorun yaşayacaklar. O yüzden sistemdeki sorunun giderilmesi gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!