300 yıllık ağaca nasıl elin kalktı

Güncelleme Tarihi:

300 yıllık ağaca nasıl elin kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 00:00

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesinden geçen Yuvarlakçay Irmağı üzerine kurulacak hidroelektrik santralini protesto eden köylüler ve çevrecilere destek verdi.

Bölgedeki çok sayıda köyün Yuvarlakçay Irmağı’ndan, şu ya da bu şekilde beslendiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“14 bin insan bu su ile yaşamını sürdürüyor. Siz geleceksiniz buraya baraj kuracaksınız. Küçük bir baraj az enerji üretecek. Yazık günah bu doğaya. Milyonlarca yılda oluşan bu doğayı 5-6 ayda yapacağınız bir yatırımla yok etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi. Irmağın kenarını gezerken büyük ağaçların kesildiğini gördüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, “Bir ağacın yetişmesi 200-300 yıl. Nasıl eliniz kalktı da o ağacı kestiniz? Anıt ağaç diyorsunuz, tespit yapıyorsunuz. 30 ağacın 10’unu kesiyorsunuz. Hangi hakla, hangi vicdanla böyle bir kararı verebiliyorsunuz” dedi.

Eyleme saygı

Irmağın çıktığı Topgözü Mevkii’nde yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, ilerlemiş yaşlarına rağmen eylemde ön safta duran köylü kadınlardan Fatma Sıkkın’ın elini öptü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!